Petr Vágner chce do příštího extrémního závodu, jehož letošním vítězem je Pavel Paloncý

26.01.2018 \\ Sport

Po návratu běžce Pavla Paloncý, vítěze v celosvětovém extrémním outdoor závodu Montane Spine Race, který se uskutečnil na severu Anglie, se vydal bezprostředně po návratu do Aqua Palace Praha. Konala se zde totiž v prostorách aerobního sálu oficiální tisková konference k výhře zlaté medaile, kterou obdržel 18. ledna 2018.

Paloncý zdolal neuvěřitelných 430 km náročné trasy. Zlatou medaili získal s náskokem 9 hodin před druhým běžcem. Českého šampióna přišel na tiskovou konferenci podpořit moderátor a herec Petr Vágner, který před několika lety našel zálibu v těchto brutálních outdoor závodech.  Přímo na konferenci Vágner na konferenci oznámil, že by se rád příští rok také zúčastnil tohoto závodu, a to pod Paloncýho vedením.   

Při čtyřdenním nonstop závodě se do času stráveného na trati počítají veškeré aktivity sportovců během cesty: spánek, jídlo, přestávky. Sportovci jsou nuceni zdolat náročný terén s převýšením přes 11 500 m, plný močálů a bažin, ale i hor, větru a sněhu. Letos běžci z celého světa bojovali s obrovskou nepřízní počasí, kdy byl kvůli zimě a mlze dokonce přerušen. „Od startu do cíle mi to trvalo téměř 110 hodin neustálého vypětí a boje. Ten závod měl všechno, co bychom od brutálního závodu mohli chtít, “ komentuje svoji účast v Montane Spine Race Pavel Paloncý. „ Výkon Pavla mne neskutečně zaujal a jelikož jsem milovník adrenalinu, rád bych si podobnou extrémní soutěž vyzkoušel také,“ sdělil v Aqua Palace Petr Vágner.

 

Informace o přípravě Pavla Paloncýho na Montane Spine Race

„Trénink a příprava na takto specifický závod, stejně jako celá příprava Pavla spočívá především v jeho schopnosti a kondiční připravenosti zvládat nečekané situace a stav únavy.

Dokonalé doplňování správné energie, ať už v podobě Edgar. power drinku nebo jiných cukrů a v neposlední řadě i díky svalovému propojení všech částí posturálního systému, které tvoří oporu při extrémním dlouhodobém  zatížení,  je základním požadavkem, který musíme v tréninku respektovat,“ vysvětluje Josef Andrle, kondiční trenér, který Pavla na závod připravoval.

 

Více informací o závodu naleznete zde:

https://thespinerace.com/

http://ar2.palonc.org/

http://www.andrlesport.cz/

www.edgarpower.cz

Důležité informace energy drinku Edgar.power, který Pavlovi při závodech pomáhá

Edgar. power  je unikátní český výrobek. Edgar. power spojuje v jedné vyvážené směsi 4 druhy sacharidů, syrovátkový protein, cenné aminokyseliny a MCT tuky. Užívání nápoje náročným sportovním výkonem dá organismu dostatek energie, prodlužuje zejména výdrž a urychluje regeneraci těla po výkonu. Dodává potřebnou energii, která se uvolňuje postupně. Je lehce stravitelný, rychle se rozpouští a chutná po brusinkách.  Nedráždí trávicí trakt, protože neobsahuje stimulační látky typu kofein nebo taurin a protože jeho složení je uzpůsobeno potřebám organismu při sportovním výkonu. Edgar. power drink neobsahuje zakázané látky ani konzervanty. Dodává tělu velké množství kvalitní energie, přitom ho ale nepoškozuje. 

 

Zdroj: Nikol  Poselová

Fotogalerie