V obklopení českého a světového designu

24.09.2023 \\ Design/Domov

Každý kousek nábytku, dekorace nebo nenápadný detail v našem domě dokáže ovlivnit naši náladu. A tak se podvědomě obklopujeme krásnými a oku lahodícími věcmi, abychom ze svého bydlení vytvořili originální místo, které nás vystihuje a kde se cítíme šťastní a sami sebou. Přesně takové předměty naleznete v novém flagship store Atelier Potten & Pannen – Staněk – vybírat zde můžete z ikonických děl české lokální umělecké scény i z nadčasových klasik světoznámých jmen.

Christofle, CHR MOOD Set příborů 24 ks

Čtyřiadvacet klenotů mezi příbory se skrývá v brilantním objektu tvaru vejce od známé pařížské společnosti Christofle. Klenotnictví, které bylo založeno v roce 1830 zakladatelem Charlesem Christoflem, si rychle získalo renomé díky svému tradičnímu řemeslnému zpracování a neustálým inovacím ve výrobě stříbra. Umělecké dílo s názvem MOOD představuje postříbřenou sadu pro 6 osob, která je uložena do oválného vajíčka z prémiové nerezové oceli leštěné do vysokého lesku s logem Christofle. K dostání v prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz.

Lasvit, nádoba na šampaňské Champagne Cooler alexandrit

Nadčasovou nádobu na šampaňské Champagne Cooler navrhl pro českou sklářskou firmu Lasvit uznávaný designér Jan Kaplický. Stejně jako v jeho předchozí tvorbě nechybí ani této práci elegance, organické křivky a nádech futurismu. Váza je vyrobena z ručně foukaného alexandritového skla, které mění své zbarvení podle osvětlení. Pořídit si ji můžete v prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk.

Rosenthal, snídaňový talíř Swarovski Signum Fern, Ø 23 cm

Díky spojení prémiového porcelánu, křišťálového skla a zlacení se budete cítit podobně jako na snídani u Tiffanyho. Luxusní kolekce Swarovski x Rosenthal Signum na první pohled evokuje hnutí secese z přelomu 19. a 20 století. Právě svěží zelená barva v kombinaci se zlatými detaily, oktogonálním vzorem a precizně vybroušeným křišťálovým sklem probouzí atmosféru dokonalého secesního stolování. Na nádobí nechybí ani logo Swarovski v podobě ikonické labutě ve středu talířků či šálků nebo v podobě vybroušené úchytky. K zakoupení v prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz.

Lalique, váza Bacchantes

Francouzská značka Lalique je synonymem pro luxus, eleganci a mistrovskou práci s křišťálovým sklem. Tvůrčí genialita Reného Laliqua vedla v roce 1927 k vytvoření vázy Bacchantes. Tento ikonický model ztvárňuje bakchantky, průvodkyně boha vína Dionýsa v jejich smyslné kráse. Od svého uvedení na trh je váza z křišťálového skla základem sbírky Lalique a stala se symbolem této ikonické značky. V roce 2023 je v prodeji pouze tisíc kusů. Jeden z nich můžete zakoupit na prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk.

Modernista, kolekce Pavla Janáka

Společnost Modernista má ve své sbírce ten nejlepší český design a užité umění za posledních sto let. Jeho součástí je i kolekce Pavla Janáka, která reprezentuje jeho ranou kubistickou tvorbu. Je složena z 16 trojbokých bílých jehlanů a dekorovaná akcentem černé linky na hranách. Ikonickou práci Pavla Janáka, která je mimo jiné uložena také ve sbírkách Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, si můžete i vy zakoupit v prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk.

Maxim Velčovský, vázy holinky

Maxim Velčovský je nepřehlédnutelným zástupcem českých umělců, jehož jméno je známo po celém světě. V současnosti působí jako vedoucí Ateliéru keramiky na pražské UMPRUM a jako art direktor českého výrobce svítidel a skla Lasvit. Jeho ikonické dílo, porcelánová holinka, je ideální ať už jako váza pro vysoké květiny, nebo jako netradiční předmět, který se stane dominantním prvkem vašeho interiéru. K dostání v prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk.

Villeroy & Boch, La Boule jídelní sada, Memphis, 7 ks

Stohovatelný jídelní servis ve tvaru koule z dílny Helen von Boch předběhl svou dobu. Zatímco původní verze La Boule ze 70. let 20. století najdete ve sbírkách Metropolitního muzea umění v New Yorku nebo v Muzeu dekorativního umění v Paříži, značka Villeroy & Boch se pro velký úspěch rozhodla předmět redesignovat a uvést v roce 2020 znovu na trh. Jídelní sada v postmoderním designu Memphis obsahuje dvojici hlubokých talířů, nízkých misek, univerzálních talířů a servírovacích talířů. K zakoupení je v prodejně Atelier Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz.

Fotogalerie