Zdravé dýchání a silná imunita jsou v náročném podzimním období pro zdraví zásadní

29.08.2023 \\ Zdraví

Mariánské Lázně, které jsou pověstné pro svou lázeňskou historii, krásnou přírodu i léčivé prameny, nedávno získaly prestižní status klimatických lázní a staly se tak nejkomplexnějšími lázněmi v ČR, které využívají všechny přírodní léčebné zdroje – z přírodních minerálních vod, rašeliny, slatiny a nově i léčivého klima.

Klimatické lázně léčí pomocí tzv. klimatoterapie, která organismus trénuje a postupně tak zvyšuje jeho výkonnost. Součástí této léčby je pobyt na čerstvém vzduchu a postupné zatěžování těla. V případě Mariánských Lázní je velmi důležitá také jejich poloha v nadmořské výšce 630 metrů, která odpovídá podhorskému tonizujícímu klimatu a pro léčbu využívá i takových klimatických faktorů, jakými jsou intenzivnější UV záření, nižší barometrický tlak a vyšší saturace hemoglobinu kyslíkem, vyšší obsah ozónu a záporných iontů, eliminace prachu i alergenů.

Odborníci společnosti Ensana, která v Mariánských Lázních provozuje hned 7 lázeňských hotelů, připravili pro své klienty dva unikátní léčebné balíčky, které jim zajistí regeneraci a nový nádech do života. Programy jsou zaměřené na obnovu energie, posílení imunity a zlepšení zdraví, okysličení organismu a správné dýchání. Během pobytu mohou hosté využít jedinečnou příležitost pohybu na ozdravném čerstvém vzduchu v nádherné okolní přírodě.

Zdravé dýchání: Zvýšení vitality a podpoření dýchacích cest

Správné dýchání je pro zdraví organismu a energii zásadní. Málokdo ale ví, jak správně dýchat. A dýchací cesty mnohých zasáhlo onemocnění Covid-19, jehož následky je mohou trápit dodnes. Ozdravný balíček Ensany „Zdravé dýchání“ je tedy navržen tak, aby klienty naučil dýchat efektivněji a tím podpořit regeneraci buněk celého těla. Během týdenního pobytu podstoupí 18 léčebných procedur, které jim při průvodní prohlídce předepíše lékař. Vše je maximálně přizpůsobené individuálním potřebám hostů s hlavním cílem regenerace plic, podpořením dýchacích cest a okysličením organismu. Součástí balíčku je i volný vstup do Římských lázní, Aqua wellness centra a Premier fitness centra.

Imunity Restart: Posílení imunitního systému

V rámci udržování zdraví hraje imunitní systém klíčovou roli, a to zejména v nastávajícím podzimním období, kdy na nás bude útočit řada respiračních onemocnění. Program společnosti Ensana „Imunity Restart“ je proto navržen tak, aby pomohl nastartovat a posílit imunitní systém. Je koncipován do intenzivního třídenního pobytu s celou řadou terapeutických procedur, které podpoří regeneraci a okysličení celého organismu. Patří mezi ně například oxygenoterapie, inhalace minerálního pramene či minerální uhličité koupele a v neposlední řadě také lékařem předepsaná pitná kúra. Léčebný pobyt mohou hosté doplnit o relaxační aktivity v Římských lázních nebo návštěvu Aqua wellness centra a Premier fitness centra nacházejících se v hotelovém komplexu Nových Lázní, Centrálních Lázní a Hvězda.

 

 

Fotogalerie