Rajčatový tataráček je skvělým předkrmem

19.08.2023 \\ Recepty

Sezóna rajčat je v plném proudu. A to znamená jediné... Ať už máte své vlastní ze zahrádky, skleníku, nebo balkonu, je ideální čas na jejich sklizeň. Své využití najdou nejen v čerstvém salátu, leču nebo v rajském protlaku, my však máme nejraději Rajčatový tataráček. Osvěžující pokrm, který můžete vegetariánům pyšně servírovat hned vedle jeho masových variant.  Letní tataráček z rajčat je skvělým předkrmem, který připravíte opravdu za několik minut!

Ingredience:

  • 4 středně velká rajčata
  • 1 malá cibule (drcená nebo nasekaná nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (drcené nebo nasekané nadrobno)
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžička balzamikového octu
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup:

  1. Rajčata důkladně omyjte. Odstraňte stonky a nakrájejte je na malé kostky. Aby byl tatarák co nejjemnější, zbavte se také větších semínek.
  2. V misce smíchejte nasekanou cibuli, česnek a petržel s nakrájenými rajčaty.
  3. Přidejte balzamikový ocet a olivový olej do mísy s rajčaty a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  4. Do směsi dle chuti nasypte sůl a čerstvě mletý pepř.
  5. Připravený pokrm dejte na třicet minut odpočinout do ledničky.
  6. Podávejte s čerstvým pečivem.

Užiteční pomocníci:

  • Bamix, ponorný tyčový mixér Mono, typ C, 200 W, červený, Potten & Pannen – Staněk, 4 490 Kč, odkaz.
  • OXO, lis na česnek Good Grips, Potten & Pannen – Staněk, 599 Kč, odkaz.
  • Rösle, škrabka na rajská jablíčka / kiwi, Potten & Pannen – Staněk, 869 Kč, odkaz.
  • Novinka: Villeroy & Boch, Jídelní talíř Crafted Blueberry, Ø 25,9 cm, Potten & Pannen – Staněk, 645 Kč, odkaz.
  • Zwilling, kuchyňské prkénko, dub, 35 x 25 cm, Potten & Pannen – Staněk, 1 380 Kč, odkaz.

Fotogalerie