Tipy jak bez problémů zvládnout návrat do práce

12.08.2023 \\ Psychologie

Po letní dovolené plné výletů a relaxace je čas se vrátit do pracovního procesu. Jak se připravit na nové výzvy a ještě být plni energie a dobré nálady? Poradíme vám tři způsoby, jak si usnadnit návrat do pracovního režimu a překonat s lehkostí případné potíže.

Organizace a plánování

Při návratu do práce se zaměřte na organizaci a plánování. Minimálně tři dny před návratem si nařiďte budík a vstávejte dříve, postupně si zvykejte na obvyklou dobu v pracovní den. V zaměstnání potom začněte vytvořením přehledu a plánu na následující týden, rozvrhněte se důležité termíny, úkoly a schůzky. Také pracovní prostor je třeba protřídit. Vyčistěte si pracovní stůl a  uspořádejte si dokumenty. Při těchto činnostech využívejte přestávek k relaxaci. Skvělým společníkem vám při nich může být inovativní novinka v zahřívaném tabáku Ploom X, který nabízí autentickou chuť tabáku a příjemnou atmosféru bez kouře a zápachu.

Fyzická a duševní pohoda

Přestože návraty po delší dovolené mohou být spojené s pracovním stresem, nezapomínejte na své zdraví a celkovou pohodu. Dopřejte si pravidelný pohyb a dostatek spánku. Co významně přispívá k dobrému naladění, je zdravá a vyvážená strava. Na dovolených si většinou užíváme spíše opaku. Po návratu domů udělejte velký nákup zdravých potravin, zeleniny a ovoce. Na několik dní si do zaměstnání nachystejte zdravé obědy v krabičkách. Nejenže tím ušetříte finance, ale složení vašeho oběda budete mít ve svých rukou a nebude vás lákat nabídka často ne příliš zdravých jídel z restaurací.

 Pozitivní mindset

Pozitivní nastavení mysli je velmi důležité, a to nejen při návratu z dovolené. Pomocí několika málo kroků si můžete udržet optimismus, motivaci a radost z nových výzev, které vás čekají. Rozhodně se snažte udržovat zdravé pracovní prostředí, budovat dobré vztahy se svými kolegy a vytvářet vzájemně podporující prostředí. Vyzvěte kolegy k pobytu na čerstvém vzduchu a vychutnejte si poobědovou kávu společně s jedinečným zážitkem z novinky v zahřívaném tabáku – Ploom X. Také se zkuste zaměřit na příležitosti, které vás posunou nejen v pracovním, ale i osobním životě. Stanovte si nové cíle a vytvořte si plán, jak jich dosáhnout.

Návrat do práce po letních radovánkách může být náročný, ale s dostatečnou organizací, postupným přizpůsobením a péčí o sebe a své zdraví se to dá zvládnout bez větších problémů. Zároveň můžete ve volných chvílích, které budete mít sami pro sebe, využít zařízení Ploom X, díky kterému nebudete své okolí obtěžovat dýmem nebo zápachem.

Foto: Ploom