Jednoduchost a dokonalá chuť: to je naše kefírová hrnková buchta

13.08.2023 \\ Recepty

Pokud patříte k těm, kteří v kuchařkách sahají po těch nejjednodušších receptech s co nejmenším počtem surovin, pak dávejte dobrý pozor. Tuto lahodnou hrnkovou buchtu byste totiž měli do svého repertoáru jednoznačně zařadit. Představujeme vám tímto dezert, který by aspiroval na cenu v kategorii “V jednoduchosti je krása”, a to ihned v moha disciplínách. Suroviny pro jeho přípravu nalezne doma téměř každý, k jejich odměření není třeba vlastnit ani váhu, a navíc ještě obsahuje přísadu, která váš proces pečení zjednoduší i do budoucna! Tak kdy tuto kefírovou hrnkovou buchtu vyzkoušíte i vy?

Probiotická superpotravina

Tento dezert je výjimečný nejen pro svou jednoduchost, ale zároveň i pro umění propojit příjemné s užitečným. Příjemnou část zajistí právě jeho plná kakaová chuť, která je tím důvodem, proč mnozí z vás nezůstanou jen u jednoho jeho kousku. Kvalitní kakao ale není oblíbenou složkou mnohých dezertů jen pro svou chuť. Obsahuje totiž tělu prospěšné antioxidanty, které zabraňují předčasnému stárnutí. Kakao může pomáhat snižovat naši únavu, eliminuje stres, a díky bohatému množství vlákniny může podporovat správnou funkci střev. Tento dezert ale kromě toho obsahuje i probiotickou superpotravinu, která podpoří nahození nejedněch generátorů trávicího systému. Kdo hádal, že se jedná o kefír, měl pravdu. Tento kvašený mléčný nápoj totiž obsahuje vysoké množství probiotik, díky kterým je přínosem pro náš trávicí systém a někteří jej tak dokonce řadí do rodiny superpotravin. Zároveň může mít pro náš organismus mnoho dalších zdravotních benefitů. Nejenže pomáhá chránit náš imunitní systém, ale zároveň díky vysokému obsahu fosforu, vápníku, hořčíku a jiných minerálů podporuje naše kosti. Syntéza jednoduchosti, dokonalé chuti a dávky tělu prospěšných probiotik – to je naše kefírová hrnková buchta, která za vyzkoušení rozhodně stojí!

Jednoduchost na všech frontách

V dnešní době nás trh neustále zásobuje novými produkty, které volají po vyzkoušení. V určitý moment se může ale stát, že se vám takových produktů nahromadí doma tolik, že už nevíte, co s nimi. Pokud jste se alespoň jednou v takovéto patové situaci ocitli, máme pro vás dokonale jednoduché řešení. Je jím univerzální génius pro každou kuchyni – novinka z portfolia Babiččina volba – univerzální mouka. Tato mouka je skvělá právě v tom, že šetří místo v kuchyni spolu s vaší peněženkou, využití má ale jako mnoho mouk dohromady. A v tom spočívá její silná stránka. Jelikož kombinuje pekařské vlastnosti jednotlivých mouk, využití najde všude od pečení, obalování či až po zahušťování pokrmů. Univerzální mouka zjednoduší váš život, ušetří místo, a využití si tak najde téměř v každé kuchyni. K dostání je v hypermarketech Albert a nově na kosik.cz, brzy také ve vybraných prodejnách Tesco.

Ingredience:

  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce jedlé sody
  • ½ hrnku oleje
  • 3 hrnky univerzální mouky Babiččina volba
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 hrnky kefíru

Postup:

Rychlý recept na buchtu z kefíru bez vajec. Úžasná kefírová hrnková buchta vás osloví dokonalou kombinací chutí a jednoduchou přípravou. Smícháte několik základních surovin, vylijete na plech a upečete. Za pár minut je hotovo.

V míse nejprve promíchejte univerzální mouku Babiččina volba, cukry, jedlou sodu a kakao. Nakonec přidejte tekuté složky a stěrkou zapracujte do hladkého těsta.

Mezitím zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 190 °C.

Pečte 25–35 minut. Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a drobným ovocem.