Dívky ztrácejí v dospívání zájem o sport, trápí je i nízké sebevědomí, Always je chce udržet ve hře

22.07.2023 \\ Sport

Mnoho talentovaných mladých dívek přestává s nástupem puberty sportovat. Co za tím ale stojí? Důvodů, proč se tak děje, je několik: nízké sebevědomí, negativní reakce na změny jejich těla v pubertě při sportování nebo omezený rodinný rozpočet, kvůli kterému se dívky často musí vzdát svého oblíbeného sportu. Značka Always se proto spojila s Českou basketbalovou federací a rozhodla se udržet dívky ve hře! Aby už žádný talent nepřišel vniveč. A díky probíhající kampani v prodejnách Albert se do pomoci můžete zapojit i vy.

Sport je důležitý pro každého – bez ohledu na ambice

Puberta je pro mnoho sportujících dívek zlomovým okamžikem. Jejich organismus prochází řadou změn, které ne vždy okolí přijímá přirozeně, bez posměšků a s pochopením. Kromě toho se u nich začíná objevovat také menstruace, která je pro řadu dívek překážkou ve sportování.

Sportování je ale pro dívky důležité z několika důvodů. Sport a pravidelný pohyb pomáhá dívkám rozvíjet jejich sebevědomí a důležité životní dovednosti, jako je například odolnost a disciplína. Pomáhá jim také zlepšovat duševní zdraví, náladu a psychickou pohodu. V neposlední řadě je významným prvkem jejich života, díky kterému získávají přátele na celý život.

Pomozte Udržet dívky ve hře!

Značka Always, která se řídí heslem dodávat ženám sebevědomí a stát při nich během všech jejich aktivit a výzev, se proto rozhodla dospívající dívky podpořit, aby se už nemusely kvůli svému okolí nebo financím vzdávat svých snů a radosti z pohybu. Pokud i vám záleží na tom, aby mladé dívky nepřicházely o možnost sportovat, můžete je podpořit v rámci nové kampaně značky Always Udrž ji ve hře i vy.

Stačí, když v termínu od 4. 7. až do 1. 8. zakoupíte dámské hygienické potřeby Always v prodejnách Albert a automaticky přispějete České basketbalové federaci, která vybranou částku použije na podporu dívek v ČR, aby u sportu zůstaly.

„Konat dobro je jedním z hlavních poselství společnosti Procter & Gamble. Jsme rádi, že se nám povedlo navázat partnerství s Českou basketbalovou federací a díky tomu můžeme pomoci další řadě českých talentovaných sportovkyň a udržet je ve hře,“ říká Neven Kružljak, marketingový ředitel Procter & Gamble.

Martin Peterka, marketingový ředitel České basketbalové federace, k tomu dodává: „Jsme rádi, že se nám povedlo společně s Procter & Gamble spustit tento projekt. Víme totiž, že sportování dívek během puberty a pokračování ve sportu bývá mnohdy problematické. Procházejí různými fyzickými i psychickými změnami, které často vyústí v to, že sportovat přestanou. Vítáme proto jakoukoli aktivitu, která nám pomůže dívky u basketbalu udržet.“

Pro více informací o kampani Always Udrž ji ve hře a způsobu, jak sportujícím dívkám pomoci navštivte následující webové stránky: https://mujsvet-pg.cz/albertkhp