Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi

02.07.2023 \\ Magazín

Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že se nikdy nepostaví na nohy. Milan je ale bojovník, takže díky pomoci lékařů a své pozitivní energii zápas s krutou nemocí vyhrál. Tedy alespoň chodí. Do plného zdraví ovšem potřebuje nákladnější rehabilitaci.

Radana Mokricky z M3 Sports Agency se tedy spojila s JUDr. Alicí Tobiášovou (partnerka herce Miroslava Šimůnka), která je ředitelkou Nadace BJP Foundation UFC šampióna Jiřího Procházky a pozaměřuje se na pomoc neurologicky nemocným dětem. Domluvily se na společném postupu. JUDr. Tobiášová zajistila sbírku a transparentní účet, který podléhá kontrole. Radana Mokricky poté zajistila setkání médií v pražském klubu La Fuente. Na společenské akci byl Milanův příběh představen médiím a dalším hostům, a sbírka odstartována. Její ukončení a veřejného předání šeku proběhne 15. srpna. Do té doby může kdokoli přispět libovolnou částkou dle svých možností na tento transparentní účet: 6563993349/0800   

"Jsem moc rád, že mám možnost Milanovi pomoci", nechal se slyšet hokejista Michal Mrázik a dodal, že si nedokáže představit, jak by mu bylo v Milanově kůži. "Ze dne na den se nemoct pohnout, všeho se vzdát, nesportovat... Muselo to být strašné!" I jeho kolega David Moravec to vnímá stejně. "Beru jako samozřejmost, že pomůžu někomu, kdo to potřebuje. Zvlášť, když jde o mladého kluka, ještě navíc sportovce." Oba hokejisty doplnil Milan Jurčina: "Líbí se mi, že jde o pomoc pro konkrétního člověka, že to není anonymní. Vím, že spoustu lidí řekne, že nemají peníze, tak proč by je někam posílali. Ale ono vážně stačí třeba jen 50 korun. Každý může přispět dle svých možností. Vždyť nikdo neví, kdy bude podobnou pomoc potřebovat. A víte co; karma funguje..."

Na společenském setkání ovšem nebyli jen hokejisté. Milana přišla podpořit celá řada tváří české kultury: Linda Finková, Štěpánka Duchková, Kateřina Bláhová, Michaela Nosková, Markéta Muzikářová, dívčí skupina Red Zone, Martin Maxa, Viktor Dyk, Miroslav Šimůnek, Jakub Moulis, Michal Šeda, Silvie Sieger a Jolana Szajewska. Překvapením byly sestry arménsko-českého původu, nyní působící v Londýně: tanečnice Tina Afiyan Breiova a její sestra, zpěvačka Anastázie Breiova. Potěšující byla spoustu zástupců médií. Všem patří velké díky, stejně jako Dermacolu, který přítomné za jejich pozitivní podporu potěšil svými produkty.

Zdroj: Helena Váňová Production