Mladší ženy lépe pečují o svou pleť

10.06.2023 \\ Krása

To, že je čistění pleti už běžnou součástí kosmetické rutiny v péči o pleť většiny českých žen, dokazují výsledky marketingového šetření, které letos realizovala značka Astrid ve spolupráci s mediální agenturou OMG Research. Tři čtvrtě všech dotázaných žen považuje čištění a odličování pleti za natolik důležité, že ho provádí pravidelně. Mezi ženami do 35 let je to dokonce téměř 9 žen z 10.  Mezi nejoblíbenější produkty patři pleťové vody, micelární vody a odličovače rtů a očí.

Značka Astrid ve spolupráci s mediální agenturou OMG Research realizovala v prvním kvartálu 2023 marketingový průzkum týkající se spotřebitelského chování. Cílovou skupinu tvořily ženy z celé České republiky ve věku 20 až 65 let, které pravidelně používají pleťový krém. Průzkum probíhal metodou kvantitativního on-line výzkumu CAWI (on-line panel) na vzorku 500 respondentek. Z průzkumu vyplynulo, že kromě krémů na obličej, používají ženy nejčastěji produkty na čištění pleti a balzámy na rty. Největšími uživatelkami kosmetických produktů jsou mladší ženy – ve věkové skupině 20 až 34 let totiž používají pravidelně největší škálu kosmetických výrobků.

Z výsledků je také patrné, že jsou mladší ženy pečlivější a důslednější v oblasti čistění pleti. Zatímco mezi ženami do 35 let si nečistí pleť pravidelně pouze 13 % dotázaných, mezi ženami nad 45 let je to už 31 %. Celkově je ale téma čištění pleti důležité pro valnou většinu dotázaných – 75 % žen tvrdí, že je pro ně důležité, si před spaním pleť vyčistit. Nejpoužívanější produktem je pleťová voda/tonikum. Po té pravidelně sáhne skoro polovina dotázaných. O něco méně často, 41 % žen, používá pravidelně k odlíčení micelární  vodu a 40 % odličovač očí a rtů. V oblíbenosti následují čisticí gely a ostatní produkty jako ubrousky nebo mýdla. Nejméně často se používají čisticí mléka. Některým z uvedených produktů si pleť pravidelně čistí 77 % žen.

Čistění pleti je jedním ze základních kroků ke krásné a zářivé pleti. Zanesená pokožka je podrážděná, ucpávají se póry, tvoří se zanícená místa a pleť předčasně stárne. Ráno je proto zapotřebí odstranit přebytečný maz, pot a prach. Večer zase celodenní nečistoty a make-up.

Tipy na produkty od značky Astrid:

HYALURON 3 v 1 Micelární voda

  • Odstraňuje make-up a nečistoty
  • Čistí, osvěžuje, nevysušuje pokožku
  • Omlazuje
  • Obsahuje kyselinu hyaluronovou a prebiotika
  • S komplexem minerálů, bílkovin a vitamínů
  • Pro všechny typy pleti

ASTRID HYALURON Micelární voda účinně odstraňuje make-up, mastnotu a nečistoty a zanechává pleť důkladně čistou a hladkou. Lehké složení s kyselinou hyaluronovou, obohacené o komplex minerálů, proteinů a vitaminů ji důkladně a zároveň jemně čistí. Pleť potom vypadá plnější i zdravější. Kyselina hyaluronová je známá tím, že intenzivně hydratuje a vypíná pokožku, zatímco komplex minerálů, proteinů a vitaminů pomáhá posilovat přirozenou kožní bariéru a omlazuje ji. Obsažená prebiotika pomáhají udržet rovnováhu kožní flóry a podporují její zdravý vzhled. Pleť je důkladně čistá, hydratovaná, jemnější, omlazená a vypadá plnější. Vhodné pro všechny typy pleti. Cena: 129 Kč/400 ml

HYALURON Čisticí gel

  • Odstraňuje make-up a nečistoty
  • Čistí, osvěžuje, nevysušuje pokožku
  • Omlazuje
  • Obsahuje kyselinu hyaluronovou a prebiotika
  • S komplexem minerálů, bílkovin a vitamínů
  • Pro všechny typy pleti

ASTRID HYALURON Čisticí pleťový gel na tvář účinně odstraňuje make-up, mastnotu a nečistoty a zanechává pleť důkladně čistou a hladkou. Lehké složení s kyselinou hyaluronovou, obohacené o komplex minerálů, proteinů a vitaminů ji důkladně a zároveň jemně čistí. Pleť potom vypadá plnější i zdravější. Kyselina hyaluronová je známá tím, že intenzivně hydratuje a vypíná pokožku, zatímco komplex minerálů, proteinů a vitaminů pomáhá posilovat přirozenou kožní bariéru a omlazuje ji. Obsažená prebiotika pomáhají udržet rovnováhu kožní flóry a podporují její zdravý vzhled. Pleť je důkladně čistá, hydratovaná, jemnější, omlazená a vypadá plnější. Vhodné pro všechny typy pleti. Cena: 119 Kč/200 ml

Fotogalerie