Jakou látku zvolit pro letní oblečení?

27.05.2023 \\ Fashion

Hledáte pro horké letní dny ideální materiál? Ukončete pátrání, rádi vám poradíme! Doporučujeme vám len, kteý vyniká především svou vzdušností díky nižšímu počtu vláken. Je dokonce ještě prodyšnější než bavlna, proto se také s oblibou využívá při výrobě ložního prádla i oblečení. Výhody této lehké tkaniny znali již v dobách starověkého Egypta, v průběhu historie byl len první volbou při šití oděvů pro vyšší společenské vrstvy.

Lněné oblečení v létě zanechává na těle jemný a příjemně chladivý efekt. Dokáže absorbovat vlhkost, díky čemuž vás nebude trápit přehřátí ani pocení. Látka vyrobená ze stonků lnu setého je navíc přirozeně hypoalergenní, což znamená, že případný pot naruší přírodní vlákna méně, než jak to bývá u ostatních materiálů.

Vzhledem k povaze lnu se oblečení častěji používá pro neformální oblečení, při správné kombinaci látek se však dá nosit i do práce či na lehce společenské akce. V létě lněný oděv využijete jak pro společenské akce s dress codem smart casual, na pracovních schůzkách, při kterých se budete cítit pohodlně celý den, ale zcela jistě si ho s sebou zabalíte i na dovolenou. Mezi oblíbené šité kousky u žen patří šaty, kalhoty rovného vzdušného střihu nebo rovnou celé kostýmky. Pánové si pak zamilují letní sportovní saka, obleky nebo košile, které lze nosit i v těch nejteplejších dnech. 

Toužíte po lněném šatníku, který perfektně sedne vaší postavě? Pak si nechte oblečení ušít na míru. Rodinné krejčovství TESSUTO pro vás vymyslí originální outfity pro horké letní dny, střihově i barevně padnoucí vašim představám, proporcím i osobnosti. Profesionální přístup a jedinečný cit pro detail vás snadno provedou celým procesem výroby oděvů, od návrhu až po realizaci.

Fotogalerie