Nová jarní kolekce Lady Vyvialové je velmi tvárná

10.05.2023 \\ Fashion

Uznávaná česká designerka Lada Vyvialová svou novou kolekcí opět posouvá hranice nejen udržitelnosti. Modely z nové kolekce s názvem JUICE šije z nebarveného materiálu, a nejen díky tomu značka LADA, zakládající si na lokální výrobě, ještě výrazněji snižuje ekologickou zátěž. Kolekce dostala svůj šťavnatý název díky variabilitě kombinování modelů jak mezi sebou, tak se staršími kousky z portfolia LADA.

Všechny kusy kolekce se již standardně pyšní variabilitou. Kolekci dominují šaty Limusi, které lze ležérně obléci na pláž nebo z nich pomocí skrytého zavazování vytvořit společenské šaty s vlečkou. Šaty Beauty nabízí přes pět variant stylingu a materiál chyt, ze kterého jsou ušity, při chůzi vytváří krásný vzdušný, vlnící se efekt. Šaty Inoo jsou svým tvarem velmi decentní. Lze je zařadit jako business casual, navenek velmi sofistikovaný, uvnitř neuvěřitelně pohodlný. Bílé šaty Gin zase okouzlí rafinovanou jednoduchostí a svěžím dojmem, který podtrhuje asymetrický výstřih. Sukně jsou rovněž asymetrické. Kratší, velmi zábavná sukně Punk se perfektně hodí k topu s dvojitým límečkem. Podtočená společenská sukně Drape bude zase lichotit všem, kdo touží opticky prodloužit nohy a zakrýt boky.

Součástí jarních novinek je i první standardizovaná kolekce LADA pro muže. Nabízí jednoduché, základní střihy triček, designový drapovaný rolák, kardigan, nebo polokošili ušitou z nového materiálu, kterým je dvojitý chyt.

Kolekce evokuje svěžest a minimalismus. Doplňuje chybějící střihy do kompaktní nabídky značky LADA tak, aby nabízela kompletní dámský šatník pro každý typ ženské postavy. Sama Lada svou vizi udržitelných kolekcí komentuje: „Snažíme se oponovat fast fashion a přinášet módu, která bude slušet každé ženě, a která díky svému minimalistickému designu zůstane stále aktuální, nehledě na momentální trendy. Všechny naše modely jsou navzájem kombinovatelné a mají nespočet variant nošení, takže i s několika málo kusy dokážete vytvořit outfit pro každou příležitost. Tím chceme pomáhat ke snižování objemu šatníků a zbytečné nadprodukci oblečení.

Své modely, včetně těch z nové kolekce JUICE, vytváří Lada Vyvialová z nanomateriálů, které oděvům kromě nezaměnitelného designu přidávají mimořádné vlastnosti. Odvádějí vlhkost a potlačují tak růst bakterií a plísní. Částice stříbra integrované ve vláknech vytváří lotosový efekt, který odpuzuje prach, špínu i vodu. Funkční materiál pečuje o pokožku, odvádí pot a eliminuje pachy, čímž prodlužuje jednotlivé cykly nošení oblečení. Díky méně častému praní tak dochází ke snižování spotřeby vody, energií i čistících prostředků.

 

Fotogalerie