Harley-Davidson Enthusiast Motorcycle Collection představuje modely fast johnnie

11.05.2023 \\ Tech/Auto/Moto

Harley-Davidson oslavuje kulturu muscle-car a svoji závodní historii sérií modelů Fast Johnnie, které jsou součástí kolekce motocyklů Enthusiast Collection pro rok 2023. Ta zahrnuje limitovanou nabídku motocyklů s customovým lakováním a grafikou. Toto speciální barevné provedení z kolekce Enthusiast v modré barvě Celestial Blue s bílými závodními pruhy je v nabídce pro tři modely Harley-Davidson 2023: Low Rider® ST, Street Glide® ST a Road Glide® ST. Celková produkce je celosvětově omezena na maximálně 2 000 motocyklů.

Modely z kolekce Enthusiast Motorcycle Collection oslavují jezdce Harley-Davidson a jsou inspirované jejich příběhy a odkazem. Grafické schéma Fast Johnnie navazuje na ikonické motivy, které se objevovaly na výkonných muscle-car a pony-car z 60. a 70. let: kontrastní „racing“ či „rallye“ pruhy na výrazné základní barvě a symbol nebo logo začleněné do grafiky. Oba prvky sloužily ke zvýraznění vizuálního rozdílu mezi sportovní verzí a standardní verzí stejného modelu. Znak Fast Johnnie na levé straně palivové nádrže se objevuje také na motocyklech továrního týmu Harley-Davidson® Screamin' Eagle® v seriálu MotoAmerica King of the Baggers. Je inspirovaný příběhem prasátka jménem Johnnie, které v roce 1920 adoptoval závodník Harley-Davidson a člen nechvalně proslulé „Wrecking Crew“ Ray Weishaar a které se stalo týmovým maskotem. Prasátko často sedávalo na palivové nádrži motocyklu při vítězném kolečku po závodě a obvykle je uváděné jako původ přezdívky „Hog“, která se dodnes často používá pro cokoli značky Harley-Davidson.

„Grafický efekt pruhů je silným signálem pro generaci, která v této době dospěla a i dnes má pořád vliv,“ říká Brad Richards, viceprezident pro design a kreativní ředitel společnosti Harley-Davidson. „Základní barva Celestial Blue vybraná pro modely Fast Johnnie připomíná oblíbený odstín z éry muscle-car. Pro grafické pruhy jsme vytvořili vlastní bílou barvu navrženou tak, aby autenticky odrážela danou éru, provedenou v klasickém tenké/široké kombinaci na bocích a horní části motocyklu. Tento vzhled je poklonou ryzí Americe.“

Na nádrži a předním blatníku nahrazuje nápis „Harley-Davidson“ jeden z tenkých pruhů. V závislosti na modelu motocyklu jsou pruhy použité na předním a zadním blatníku, horní části a bocích palivové nádrže, přední části kapotáže a bočních krytech a bočních brašnách. Logo Enthusiast Motorcycle Collection je na zadním blatníku.

Low Rider® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Přivažte si spacák a vyrazte k hranicím. Model Harley-Davidson® Low Rider® ST je americký sportovně-cestovní motocykl V-Twin pro jezdce, kteří vyznávají čistý styl West Coast a vyžadují razantní výkon pohonné jednotky Milwaukee-Eight® 117 V-Twin. Model Low Rider® ST je ukázkou ryzího stylu značky Harley-Davidson. Konstrukční vlastnosti jsou shodné s modelem Low Rider® ST 2023.

Speciální stylistické prvky

  • Modrá barva Celestial Blue s customovými bílými detaily
  • Logo Enthusiast Collection na zadním blatníku
  • Grafika na obou stranách palivové nádrže - vlevo Fast Johnnie, vpravo Bar & Shield

Street Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Posílený výkon a styl cestovně laděných motocyklů bagger pro jezdce, kteří vyžadují obojí. Model Street Glide® ST spojuje silnou pohonnou jednotku Milwaukee-Eight® 117 s drsným stylem West Coast a novými tmavě-bronzovými povrchovými úpravami. Komfort a ikonická kapotáž Batwing osloví milovníky tradice. Seznamte se s novou generací rychlosti a stylu od značky Harley-Davidson. Konstrukční vlastnosti jsou shodné s modelem Street Glide® ST 2023.

Road Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Elegantní model Road Glide® ST působí ještě výrazněji než předtím a je podpořen výkonem pohonné jednotky Milwaukee-Eight® 117. Prvky ve stylu West Coast a černo-bronzové povrchové úpravy odlišují tento motocykl od ostatních baggerů. Legendární komfort a pevně uchycená kapotáž „Sharknose“ osloví jezdce, kteří si chtějí užít rychlost na otevřené silnici. Konstrukční vlastnosti jsou shodné s modelem Road Glide® ST 2023.

Speciální prvky modelů Road Glide ST a Street Glide ST

  • Modrá barva Celestial Blue s customovými bílými detaily
  • Logo Enthusiast Collection na zadním blatníku
  • Grafika na obou stranách palivové nádrže - vlevo Fast Johnnie, vpravo Bar & Shield
  • Díly a příslušenství Harley-Davidson® nabízejí barevně sladěný nosič zavazadel King Tour-Pak®, Chopped Tour-Pak® a víka bočních brašen s reproduktory.

Harley-Davidson usiluje o nekonečnou cestu za dobrodružstvím a svobodu v duši. Na webu H-D.com najdete další informace o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike pro rok 2023, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, výbavě Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie