Ingredience měsíce: bambucké máslo, poklad pro vaši pleť, pokožku i vlasy

23.04.2023 \\ Krása

Česká značky přírodní a BIO kosmetiky Natava do svých produktů velmi pečlivě vybírá ty nejlepší ingredience z přírody i výsledků vědeckých výzkumů. Každý měsíc si představujeme některou ze vzácných složek, které mají pozitivní účinky na pleť, pokožku či vlasy. V dubnu se podíváme na zoubek bambuckému máslu.

Buďte jako Kleopatra

Už tisíce let znají Afričané bambucké máslo, neboli shea butter či karité,. Drahocenná surovina totiž pochází z místního „stromu života“ – máslovníku. Jeho plody se nesmějí trhat a zdejší ženy sbírají plody ze země až poté, co ze stromu opadají. Následně se postarají i o jejich zpracování (sušení, pražení a drcení) do podoby bambuckého másla.

Bambucké máslo obsahuje např. vitamíny A, D, F a E, kyselinu olejovou, stearovou, palmitovou nebo arachidovou. Je vhodné pro všechny typy pleti, kterou vyživuje, chrání, zvláčňuje  a hloubkově hydratuje. Má značný anti-age efekt proti stárnutí pokožky a poskytuje přirozený ochranný faktor SPF 3-4. Nesmíme zapomenout ani na jeho hojivé a protizánětlivé účinky, zmírňuje projevy ekzémů i dalších kožních onemocnění. Doporučuje se také při prevenci a léčbě akné.

Bambucké máslo je tedy skutečným kosmetickým pokladem pro vaši pleť a pokožku. Není divu, že jeho blahodárné účinky prý využívala i vyhlášená starověká kráska Kleopatra. A vy ji dnes můžete následovat!

Vyzkoušejte bambucké máslo ve výrobcích Natava

Vynikající účinky bambuckého másla neunikly ani značce Natava. Najdete ho v tuhých máslech, která nádherně hydratují pokožku, v relaxačních olejových koulích do koupele nebo tuhých šamponech a balzámech na vlasy. Neobejdou se bez něj ani originální masážní svíčky Natava, které promění běžnou masáž v mimořádný zážitek.

Fotogalerie