Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství

14.04.2023 \\ Film/TV

Rozzlobit některého z bohů ve starověkém Řecku rozhodně není dobrý nápad. A stárnoucí slavný hrdina Jason právě pořádně naštval samotného boha moří Poseidona.

Zvídavou a neposednou myšku Pattie a jejího neohrabaného kočičího kamaráda Sama tak čeká hodně nebezpečný úkol. Po boku Jasona, jehož město hrozí Poseidon zničit, musí čelit nejnebezpečnějším tvorům mytologie. Veselé a vynalézavé komediální dobrodružství pro celou rodinu od týmu bláznivých tvůrců filmů Esa z pralesa a Princezna rebelka.

Myslím, že diváci očekávají vtipnou, rušnou odyseu plnou překvapení! Toto bohatství, které vidíme na plátně, není bezdůvodné, slouží cestě naší hrdinky, malé myšky, která má co dokázat své rodině i ostatním. Ujistili jsme se, že ostatní postavy nejsou jen komparsisté: každá z nich má svůj příběh, jakkoli malý, a výzvu, kterou musí vyřešit. Nakonec záleží jen na příběhu: mladí i staří by se s ním měli umět ztotožnit, aniž by měli pocit nedostatku nebo frustrace. Film je o dospívání Pattie: musí mít odvahu, aby přijala život, ve kterém se nudí, kde jsou knihy, které zhltla, k ničemu,“ říká režisér a spoluautor scénáře David Alaux.