Připravte letos koledníkům pořádnou tekutou nadílku!

07.04.2023 \\ Alko/Nealko

Velikonoce jsou časem různých oblíbených tradic a zvyků, nejznámější z nich je tradiční velikonoční pomlázka, která pochází od slova pomladit a je známá z pramenů již od středověku. Neslaví se ale všude stejně, jinak se slaví ve městech a jinak na vesnici.

Kromě pomlázky jsou symbolikou barevné velikonoční kraslice. Vajíčka totiž v křesťanské tradici symbolizují život. Jejich magickou moc měly navíc posílit barevné ornamenty, které na ně dívky malovaly. K barvení se čím dál více používají i přírodní materiály – cibulová slupka, červená řepa, šafrán, či kurkuma. Přestože se však od magie upustilo, vajíčka se malují a zdobí dodnes – věděli jste třeba, že červená kraslice slouží jako vyjádření lásky a nového života, zelená symbolizuje jaro a přírodu, žlutá světlo a slunce, modrá čistotu…?

Letos vychází Velikonoce na pondělí 10. dubna a pokud se vám nechce malovat vajíčka, péct beránka či mazanec, nebo shánět různé dobroty, dospělé koledníky můžete odměnit i jinak. Panák dobrého pití ostatně k Velikonocům patří. Proto vám přinášíme ty nejlepší tuzemské tipy, od koho jiného než od Stocku!

Božkov Originál

Klasický tuzemák potěší každého koledníka, který si potrpí na zavedené tradice. V Česku se vyrábí již od roku 1948 a využít ho můžete nejen ve formě panáka pro koledníky, ale i do míchaných drinků, grogu nebo při velikonočním pečení!

Božkov likéry – Pistácie, Vaječný likér, Lískový oříšek

Existuje někdo, kdo si Velikonoce dokáže představit bez sladkého vaječňáku? Udělejte koledníkům radost oblíbeným velikonočním mlsáním. Božkov Vaječný likér má krémovou konzistenci, lahodnou chuť a vysoký podíl vaječných žloutků. Na výběr je kromě klasické varianty také příchuť Lískový oříšek nebo Pistácie.

Novinka – Božkov Republica Solera

Pokud vás láká něco trochu jiného, nabídněte koledníkům nový třtinový rum, Božkov Republica Solera, vyráběný tradiční metodou Solera ve slunné Dominikánské republice. Nejen koledníci ocení dokonale vyváženou chuť s tóny karamelu, sušeného ovoce, citrusů, sherry, vanilky a koření.

Fernet Stock Original

Pro koledníky, kteří místo rumu ocení spíš klasické bittery, přichystejte panáka Fernet Stock Original. Po generace milovaný Fernet obsahuje 14 pečlivě vybraných bylin z celého světa, které jsou ručně sbírány a macerovány. Díky tradičnímu výrobnímu postupu je přesně takový, jaký ho máme rádi – hořký a voňavý.

Captain Morgan Original Spiced Gold

Trochou exotiky vaše návštěvníky potěší také Captain Morgan. Tento příjemně sladký rum se vyrábí ze třtinové melasy v destilačních kolonách a rok zraje v dubových sudech. Pak přichází ke slovu pečlivě utajená směs bylinných výtažků a koření, která vynikne nejen v panáku, ale i v míchaném drinku!

Vodka Amundsen

Čím zahřát zmrzlé návštěvníky, pokud během Velikonočního pondělí ukáže počasí své aprílové kousky? Panákem křišťálové vodky Amundsen! Vynikající chuť vodce dodávají prvotřídní suroviny, ale také osvědčená skandinávská technologie výroby, která spočívá v šestinásobné filtraci vodky.
Tip pro koledníky!

Užijte si Velikonoce s míchanými alkoholickými drinky, u kterých nemusíte trávit čas dlouhou přípravou. Drinky „READY-TO-DRINK“ jsou předem připravené a podávané ve stylových plechovkách.  Na výběr jsou 4 příchutě – Božkov Originál & Cola s limetou, Fernet Stock Bavorák Citrus, Amundsen Vodka & Soda Bezinka a Máta a Dynybyl Violet Gin & Tonic. Díky praktickému a pohodlnému balení budete mít své oblíbené drinky vždy po ruce, ať už vyrazíte na pomlázku kamkoliv.

Fotogalerie