Známá blogerka Lucie van Koten představuje Bio mapu

06.04.2023 \\ Podniky

Kde nejblíže nakoupit farmářské potraviny, čistě přírodní kosmetiku nebo kam vyrazit s rodinou na zajímavou akci do přírody? Kde vaří z lokálních a sezónních potravin, nebo ve kterém sklípku si dopřát skleničku bio vína? Na podobné otázky se snaží odpovědět Bio mapa – navigace světem udržitelnosti, za kterou stojí bioblogerka, propagátorka přírodní kosmetiky a úspěšná PR manažerka Lucie van Koten.

Bio mapa je velice zjednodušený název mapy, která by měla být vodítkem pro lidi, kteří chtějí podpořit zodpovědné, lokální či udržitelné podnikání. Slouží jak k nalezení nových míst v Česku i zahraničí, tak informuje o probíhajících seminářích či akcích v přírodě či na farmách, kam vyrazit s celou rodinou.

Bio mapa aktuálně přináší stovky lokalit v kategoriích zdravé výživy, bio farmy, vinařství, salony krásy, restaurace, concept story s udržitelnou módou a obchody s přírodní kosmetikou. Bio mapa, která se neustále rozšiřuje o nová místa, přináší rovněž zajímavosti z celého světa, a rozhovory s řadou osobností o nejnovějších ekologických materiálech či o výzvách a nástrahách udržitelného podnikání. Zároveň má zjednodušit orientaci ve světě přírodní kosmetiky a bio produkce.

“Věděla jsem, že chci propojit veškerá místa, která mě kdy okouzlila svým přístupem k ekologii, k výrobě, řemeslu či svými aktivitami, pod jeden projekt. Tím vznikla Bio mapa,” vysvětluje Lucie van Koten, blogerka a spoluautorka knihy o józe obličeje a přírodní kosmetice Krásná tvář. “Občas ani nevíme, že za rohem máme skvělou prodejnu s dobrotami od farmářů, stejně tak chodíme kolem obchůdků, kde nabízejí prvotřídní přírodní kosmetiku, aniž bychom je zaregistrovali.”

Bio mapa má být kompasem, který uživatele navede tím správným směrech a k těm správným lidem. “Cílem Bio mapy není přesvědčovat lidi o tom, proč žít udržitelně, ale pomoci jim objevovat místa v okolí, v Česku i zahraničí, kde si budou moci užít aktivity na čerstvém vzduchu, kam se vydat za místními trhy nebo kde si vychutnat to nejlepší z tamější gastronomie.”

Lucie van Koten

Lucie van Koten je propagátorkou BIO kosmetiky, pomalého životního stylu a udržitelné módy. Zároveň pracuje PR manažerka a se stará o mediální propagaci firem s přírodní kosmetikou, lokální producenty i módní tvůrce, kteří ji vyhledávají právě díky zkušenostem, které za svou kariéru nasbírala.  Je knihy o józe obličeje a přírodní kosmetice Krásná tvář a autorkou knihu Život podle Lucie a stejnojmenného blogu, kde sdílí nejen své zážitky z cest, ale také zkušenosti s přírodní kosmetikou.

www.bio-mapa.cz

Fotogalerie