Zdeněk Godla v Bastardech občas viděl i sám sebe

15.03.2023 \\ Magazín

Zdeněk Godla je nepřehlédnutelným hercem na současné filmové scéně. Zaznamenali jsme ho v  seriálu Most! či Ordinace, byl hvězdou včerejší premiéry čtvrtého dílu filmové série Bastardi.

„Já tam hraji postavu Ivana, jsem spolužák učitele Majera, kterého hraje Tomáš Magnusek a chci po něm, aby mi pomohl založit školu pro romské děti,“ nastínil Zdeněk Godla a i on sám zavzpomínal na svoje školní léta. Přiznal, že tam kam chodil do školy on, to bylo horší než v Bastardech…

„Chodil jsem do zvláštní školy a pak zvláštní internátní školy, to byla snad nejhorší škola na Chomutovsku. Tam to byl samý darebák. Přes týden jsme byli zavření na internátě a chodili do školy a na víkend jsme jezdili domů. A když vidím film Bastardi, tak se mi to všechno vrací. Někdy vidím i sám sebe. Byl jsem drzý parchant, třeba z učebnice jsem si vytrhl stánku, protože jsem nechtěl tahat školní tašku. Dneska si říkám, že jsem to tehdy někde podělal, protože jsem mohl mít lepší školu a vše by bylo jinak.“

S režisérem Magnuskem to byla na filmu Bastardi 4 první spolupráce a hned si sedli. Před kamerou dovede být Zdeněk Godla sám sebou.

„Svoji práci před kamerou si užívám. Když zrovna netočím, dělám stavební práce, rekonstrukce bytů a práci u filmu beru jako zábavu a také si vydělám nějaké peníze navíc,“ usmíval se Zdeněk Godla a zdůraznil, že i když pro něj práce u filmu splněným snem, zůstává stát pevně nohama na zemi.

Slavnostní premiéry filmu Bastardi 4 se zúčastnili i další tvůrci a herci například Jiří Krampol, Zdeněk Godla, Gabriela Gašpárová, Natálie Grossová, Igor Bareš, rapper Raego, Eva Čížkovská, Nikola Ďuricová, Adam Kajumi, André Tatarka, Petr Reif a další.

Fotogalerie