Jiří Pomeje potřebuje ještě hodně sil!

09.01.2018 \\ Magazín

Jiří Pomeje (53) se rozhodl bojovat s rakovinou hrtanu po svém. Vsadil na hladovku dlouhou dvaačtyřicet dnů.  O vánočních svátcích ji dokončil, ale netrpělivě očekávaný výsledek se nedostavil. Herce se bohužel ještě přitížilo, byl zesláblý a infekci dolních dýchacích cest čelil jen ztěžka. V nemocnici bojoval se zápalem plic a musel být uvedený do umělého spánku.

Prostřednictvím sociální sítě hercova manželka Andrea zveřejnila: „Chtěla bych proto tímto způsobem uvést některé věci na pravou míru: Jirka se hladovkou rakoviny nezbavil! Pouze se zastavila, což je podle předchozího agresivního chování tumoru velký úspěch. Tuto alternativu lékaři nepodporují. Je to cesta proti jejich postupům. Může mít spousty rizik, a proto se do ní nepouštějte, pokud váš stav je ohrožený, například nízká váha, špatný tlak, metabolické problémy atd. Jirka měl nadváhu a neměl žádné další zdravotní komplikace. Momentálně je to ale bohužel jinak,“ prozradila, jak na tom Pomeje, krátce po ukončení hladovky byl.

Odborníci před podobným postupem varují a od podobných kroků zrazují. Nikomu z nás však nenáleží soudit chlapa, který se našel v krajní situaci a byl rozhodnutý zkusit cokoli, aby se vyléčil. Nyní se možnosti významně zúžily, lékaři vidí jediné východisko, a to v radikální operaci krku, které se tak urputně bránil.  Manželka Andrea chodí do střešovické ÚVN denně a zůstává u Jiřího, co nejdéle může.  Víra v uzdravení může však fungovat stejně jako nedostupné léky…, tak tedy pevně svíráme palce, aby vše dobře dopadlo!

Zdroj: Facebook