Filmová výstava Císařův pekař - pekařův císař se blíží ke svému konci

19.03.2017 \\ Kultura

Pamatujete si na slova slavné písně v závěru skvělé dvoudílné historické komedie o císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi:Ten umí to, a ten zas tohle. A všichni dohromady udělají moc.“ Chcete si oživit onu vzpomínku? Pak navštivte Pozoruhodnou výstavu Císařův pekař – Pekařův císař v areálu Klášterů Český Krumlov, která potrvá už jen do 31. března.

Císařův pekař a Pekařův císař s Janem Werichem v hlavní dvojroli od svého vzniku v roce 1951 baví generace diváků až dodnes. Návštěvníci mohou vstoupit do sklepení, kde byl vězněn Matěj, v komnatě hraběnky Strádové vyzkoušet filmový kostým, nahlédnout pod pokličku dobové hostiny na císařském dvoře, obdivovat uměleckou sbírku Rudolfa II. a hádat, který z obrazů Mony Lisy je ten pravý, kráčet v ničivých šlépějích Golema a ověřit si své znalosti kultovního filmu v soutěžním kvízu.

Základem expozice, připravené ve spolupráci s Barrandov Studio a.s., je sbírka dochovaných kostýmů a originální exponáty z filmu. Součástí výstavy Císařův pekař - Pekařův císař jsou ukázky barrandovské tvorby z posledních pěti let.

www.klasteryck.cz, Facebook Kláštery Český Krumlov

Fotogalerie