Vydavatelství Mladá fronta připravilo čtvrtý díl knižní edice Velikáni do kapsy

06.01.2018 \\ Knihy/Výstavy

Vydavatelství Mladá fronta, divize Knihy připravila již čtvrtý díl knižní edice Velikáni do kapsy. Aktuálním titulem je kniha Božena Němcová očima kluka, který nechtěl číst babičku opět od autorské dvojice Tomáš Němeček a Tomáš Chlud.

Nejslavnější česká spisovatelka je dnes postrachem lecjakého školáka, kterého nebaví povinná četba. Ale věděli jste, že na Boženu Němcovou nasadila rakouská císařská policie tajné agenty, aby ji hlídali jako nebezpečně bystrou a vlivnou osobu? A napadlo vás, že kdyby se narodila v dnešní době, byla by z ní reportérka nebo hvězda Facebooku? Víc se dozvíte ve čtvrtém díle edice Velikáni do kapsy, ve kterém její příběh zkoumají kluk, který nechce číst Babičku, jeho češtinářka a do toho jim mluví manžel Boženy Němcové.

Další komiksové vyprávění přiblíží naši nedávnou historii prostřednictvím otázky: Jaká byla Božena Němcová, spisovatelka ze seznamů povinné četby? Nové komiksové vyprávění, které opět poutavou kreslenou formou přiblíží slavnou spisovatelku a její období tvorby, reaguje na opakující se zájem čtenářů o naučnou dětskou literaturu doprovázenou mnoha ilustracemi.

Ve stejné autorské spolupráci vyšla v roce 2016 první kniha připomínající 600. výročí upálení mistra Jana Husa, na niž navázala kniha připomínající 700. výročí od narození Karla IV, na jaře 2017 byl třetí díl věnován prezidentu Tomáši Garrique Masarykovi.

Počet stran: 144 IVazba: flexovazba IRozměry: 130 x 200 IDoporučená cena: 199 Kč