17. ročník Judo Show Cup 2022 přinesl několik překvapení

16.12.2022 \\ Magazín

Ve Sportovní hale Folimanka se 20. listopadu konal již 17. ročník sportovní a charitativní akce Judo Show Cup 2022. Do Prahy se sjeli nejen ti nejlepší judisté z celé české republiky, ale i řada známých osobností z oblasti sportu a také zástupci dětských domovů ze Slaného, Dubé-Deštné, Dolních Počernic, Pyšel a také Sportovního clubu Jedličkova ústavu Praha.

Judo Show Cup 2022 je svátkem všech judistů, poprvé se konal v roce 2005 a okamžitě si získal své příznivce. Od prvopočátku je spjat s nejvyšší českou soutěží v judu a také vyhlášením výsledků extraligy a ankety Judista roku ve všech kategoriích a dalšími cenami. Hala burácela při všech zápasech, aby ne, vždyť se tu utkaly nejlepší týmy dorostenecké ligy, ale také Extraligy mužů a došlo i na Mistrovství České republiky žen.

Vyhlášení vítězů v kategoriích

Na 1. místě v kategorii Dorost se umístila podle hodnocení expertů a novinářů Markéta Korčáková, která získala bronzovou medaili na Mistrovství Evropy Dorostu a 7. místo na Mistrovství světa dorostu.

Na 1. místě v kategorii Junioři se umístil Adam Kopecký, který obsadil 3. místo na juniorském mistrovství světa v Ekvádoru. Na evropském šampionátu obhájil loňský bronz. Upozornil na sebe také mezi seniory, a to 9. místem na Mistrovství světa a 17. místem na Mistrovství světa.

Na 1. místě v kategorii Senioři se umístila Renata Zachová, která obsadila 5. místo na Mistrovství Evropy a 7. místo na Mistrovství světa.

Vrcholem večera bylo netrpělivě očekávané vyhlášení nejprestižnější ankety Judista roku 2022, o kterém hlasovalo 45 sportovních osobností v kategoriích Dorostu, Juniorů a Seniorů. 

Na 3. místě se umístil loňský vítěz Lukáš Krpálek, na 2. místě skončila Renata Zachová. Nejlepším judistou roku 2022 se stal dvacetiletý boleslavský talent Adam Kopecký. Kromě ocenění převzal také putovní pohár, který po mnoho let držel dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

7. Dan obdržel Zdeněk Kasík, dlouholetý předseda Pražského juda a úspěšný trenér reprezentace České republiky a osobní trenér několika olympioniků, za svůj celoživotní přínos judu.

Judo Show Cup by se nemohl konat, pokud by tuto akci nepodpořila celá řada partnerů. Konat se mohl díky přispění Nadace ČEZ a dalších hlavních partnerů, kterými jsou: Skupina ČEZ, Štěpánek Auto, SIKO koupelny a kuchyně, Cyklospeciality, USK Praha a Bernard. Poděkování patří také Českému svazu juda. Sluší se poděkovat i dalším podporovatelům, jako je DAMI development, Tatra Mléko, Feedo.cz. Letos již po patnácté věnoval svůj obraz Velmistr bojových umění, nositel 6. danu v judu, 9. danu jui-jitsu, grafik, rytec a ilustrátor František Kollman. Stejně jako každý rok, tak i letos věnoval Mgr. Petr Jákl dětem z dětského domova v Tisé neuvěřitelných 80 000 korun na mimořádné kapesné. Speciální poděkování patří paní Jindřišce Šindelářové a její firmě Libeřské lahůdky, která už po sedmnácté připravila pro děti úžasné koláče.

O hudební program se postaral zpěvák, hudební skladatel, producent a herec MikAel, pro kterého je typická kombinace elektroniky a severského popu. Obě jeho písně, které zazněly, jsou součástí připravovaného alba, které vyjde na počátku příštího roku. MikAela a jeho kapelu čeká už brzy velké Evropské turné.  Večerem provedl Josef Melen společně s Ivanou Jirešovou.

Akce se konala pod záštitou primátora hlavního města Prahy MUDr. Zdeňka Hřiba a Českého svazu juda a rozhodně velký dík patří také Univerzitnímu sportovnímu klubu Praha.

Akci pořádali: Mgr. Petr Jákl, J.B.J.FILM, Český svaz judo a USK Praha

Více informací o letošním a minulých ročnících najdete na www.judoshowcup.cz

Více o podpoře dětských domovů:

Společnost DAMI development vyvíjí řešení v podobě mobilních a webových aplikací na míru, nebojí se tvorby IoT portálu, optimalizace skladového procesu a nebo třeba sociální sítě pro umělce. Daniel Kindl, ředitel společnosti, obdaroval dva subjekty, 25 000 na kapesné dětem putovalo k dětem do Dětského Domovva Slaný a dalších 25 000 korun Sportovnímu clubu Jedličkova ústavu na podporu sportu zdravotně znevýhodněných, který také obdržel volné vstupy na domácí utkání AC Sparta a dárky z Fanshopu. Dalších 50 000 korun věnovala Tatra Mléko, které dodává na český trh celou řadu mléčných výrobků již od roku 1964. 20 000 korun na kapesné šlo k dětem do Dětského Domova Tisá, 15 000 korun pro děti z Dětského Domova Dolní Počernice a 15 000 korun pro Dětský Domov Dubá-Deštná. Feedo.cz, největší specializovaný e-shop s výživou a potřebami pro miminka, kojence a jejich rodiče, věnuje hračky a autosedačky dětem z Dětského Domova Dubá-Deštná. Děti z Dolních Počernic obdržely také volné vstupy na domácí utkání HC Sparta a dárečky z Fanshopu.

Letos již po patnácté věnal svůj obraz Velmistr bojových umění, nositel 6. danu v judu, 9. danu jui-jitsu, grafik, rytec a ilustrátor František Kollman, letos si dílo Dětský domov Pyšely, který si odnesl také dárek od firmy Hvězdné stropy, které jim hlavou vytvoří hvězdnou oblohu.

Fotogalerie