Nový laser na tetování i stařecké skvrny poprvé i u nás

29.12.2017 \\ Krása

Odstraňuje nejen tetování a nepovedený permanentní make-up, ale také omlazuje. A poradí si i s pigmentovými a stařeckým skvrnami. Navíc vyžaduje méně návštěv a sezení u specialisty, a tak šetří čas i peníze. Taková je novinka mezi lasery. Jako jediná v Česku má nejmodernější verzi tohoto typu laseru renomovaná pražská klinika LaserPlastic.

„Ošetření je velmi rychlé a účinné. Díky laserovému přístroji Asset absorbuje kůže vysokovýkonné pulsy, které rozbíjejí tetovací pigment na malé částice. Ty jsou poté postupně vstřebávány imunitním systémem. Přístroj pracuje v režimu dvou až tří vlnových délek. A na rozdíl od jiných přístrojů odstraňuje tetování i různých barev. Vlnová délka 755 a 1064 nm odstraňuje modrou, černou a všechny tmavé barvy, délka 532 nm pak červenou, žlutou, zelenou a oranžovou,“ vysvětluje primářka Marta Moidlová z LaserPlastic. A dodává, že v Česku přibývá lidí, kteří se nechají tetovat, ale zároveň i těch, kteří si tetování nechávají odstranit.

Laserová novinka navíc omlazuje kůži

Nový laser podporuje podle doktorky Moidlové tvorbu kolagenu v podkoží. Kůže je pak světlejší, pružnější a pevnější.  A pigmentové i stařecké skvrny díky přístroji mizí. Laser Asset disponuje totiž unikátní frakční koncovkou, dosud dostupnou jen pro pikosekundové lasery. Používá se tak i na účinné laserové omlazení pokožky, tzv. rejuvenaci a léčbu jizev.

„Nejvhodnější dobou pro odstranění takových skvrn je období od podzimu do jara, protože po zákroku se ošetřené místo nesmí vystavovat slunci. Skvrny se totiž mohou objevit znovu například při dlouhodobém opakovaném pobytu na slunci. Zákrok je velice rychlý a poměrně nebolestivý. Pociťujete pouze lehké pálení a štípání, které záhy ustupuje,“ říká doktorka Moidlová. A doplňuje, že většina pigmentových skvrn mizí již po jednom ošetření, u tetování je potřeba dvě až čtyři sezení.

Víte že…?

Američané patří k národům, které se nejvíc nechávají tetovat: odhaduje se, že ozdobu na holém těle nosí každý pátý dospělý člověk v USA. Podle všeho ale začínají patřit i k těm, kteří toho následně nejvíc litují. V poslední době totiž roste množství těch, kteří si tetování nechávají opět odstranit, napsala agentura AFP.

Jen v roce 2015 si podle asociace ASAPS nechalo tetování odstranit 46 500 Američanů, což je ve srovnání s rokem 2014 nárůst o 39,4 procenta? Podle předsedy americké asociace estetické a plastické chirurgie Dana Millse, který žije v Los Angeles, Mecce tetování, si mnozí tamní lidé přejí „okrasu“ odstranit proto, aby ji na nich neviděly vlastní děti a neinspirovaly se tím. Dalším častým důvodem je, že kvůli příliš viditelným tetováním by mohli mít problémy se zaměstnavatelem.

Pigmentové skvrny se vyskytují více u disponovaných jedinců, u žen (například v těhotenství) nebo u lidí po 40 roku věku. Někdo se s nimi nesetká vůbec, zato někoho pronásledují už od mládí. Objevují se často v obličeji a na hřbetech rukou. Důvodů, proč vznikají, je více. Snad největší podíl na jejich vzniku má častý pobyt na slunci.