Užijte si adventní čas naplno a v doprovodu toho nejlepšího

01.12.2022 \\ Alko/Nealko

Také se už nemůžete dočkat večírků, rodinných sešlostí, vybírání dárků nebo pečení cukroví? Zpříjemněte si tradiční činnosti, které Vánocům každoročně předcházejí, a zpestřete si čekání na Ježíška skleničkou výtečného vína. Přinášíme výběr z Osobní vinotéky, který by nejen ve vašem vánočním baru rozhodně neměl chybět.

Připravte se na večírky

Prosinec bez mejdanů jako by nebyl. Ať už se rozhodnete pro přípravu vlastního, nebo se vám v mailu kupí pozvánky na různá předvánoční setkání, měli byste se na ně náležitě připravit. Důležitý není pouze výběr skvělého outfitu, ale i přípitku! Vsaďte proto na stylové Mionetto Prosecco Prestige DOC Brut, které vyniká svou svěží chutí s tóny jablka a citrusů i jemným dlouhotrvajícím perlením a dodá vánočním večírkům pravý italský šmrnc!

osobnivinoteka.cz, 229 Kč

Balení dárků

Pro jedny radost a zábava, pro druhé stres a představa lepenky všude, jen ne na svém místě. Nenechte se rozladit, naopak se nalaďte na vánoční vlnu se sklenkou červeného Bohemia Sektu. Připravte si balící potřeby a užijte si celý proces s bublinkami s jemně nasládlou chutí a vůní po ovoci a čokolády. Připijte na nejnovější „gift wrapping ideas“ na Pinterestu, nebo, pokud jste z druhé party, na geniálního vynálezce dárkových tašek.

osobnivinoteka.cz, 149 Kč

Pečení cukroví

Noční můra nebo příjemný relax s kamarádkami? Ať už se vánočního pečení nemůžete dočkat, nebo ho spíše každoročně v tichosti protrpíte, zpestřete si ho letos výběrem výtečného bílého vína. Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské šedé 2019 VOC Mikulovsko je se svojí zlatavou barvou a plnou chutí ovoce ideální volbou. Uvidíte, že vám čas pečení náramně zpříjemní.

osobnivinoteka.cz, 189 Kč

Rodinné návštěvy

Vánoce jsou časem setkání celé rodiny. Tradice ovládnou domácnost, smějeme se u rodinných historek a blízkostí těch, které máme nejvíc rádi, zakládáme na historky a vzpomínky nové. Takových chvil si je třeba vážit, na chvilku se zastavit, nespěchat. Mimořádné okamžiky si zaslouží mimořádné přípitky. Bohemia Sekt Prestige brut je se svým jiskrným vzhledem, nezaměnitelnou chutí a jemným perlením dokonalou volbou. Při jeho vzniku se rozhodně nespěchá – na kvasinkách leží nejméně 9 měsíců. Je tvořen kombinací odrůdových vín z vybraných vinic jižní Moravy. Ryzlink rýnský dodává sektu bohatou vůni a pikantní kyselinku, Rulandské bílé jemnost a Ryzlink vlašský doplňuje svěžest.

osobnivinoteka.cz, 239 Kč

Pro večer, který patří jen vám

Návštěvy, večírky, pečení cukroví i výběr dárků dají pořádně zabrat. Dopřejte si proto vánoční čas v poklidu a myslete i na sebe. Zabalte se do deky, koukněte se na vánoční film nebo si přečtěte knížku, kterou pro nedostatek času už dlouho odkládáte. K příjemné pohodě si vychutnejte skleničku lahodného červeného vína z Habánských sklepů. Zweigeltrebe 2018 pozdní sběr vás okouzlí svojí rubínovou barvou, jemně kořenitou vůní s tóny višní a čokolády.

osobnivinoteka.cz, 159 Kč