Muži roku David Pleva a Petr Ngo a jejich potíže na letišti: Letadlo odletělo bez nich

25.11.2022 \\ Magazín

Po prvenství Dominika Chabra ve světové soutěži Man of the Year 2022 si projekt Davida Novotného Muž roku může připsat další úspěch. Letošní finalista Muže roku David Pleva veze 3. místo ze světové soutěže Man Supermodel World, která se konala v Dominikánské republice.

Sedmadvacetiletý diplomovaný nutriční terapeut, osobní trenér, lektor zdravé výživy na základních školách, spolumajitel zámečnické dílny a ještě trenér tělesné výchovy předškolních dětí David Pleva v takový úspěch ani nedoufal: „Také jsem ještě získal ocenění Mr. Best Body 2022, ze kterého mám snad ještě větší radost, než ze třetího místa, protože nemůžeme za to, jak jsme se rodičům povedli, ale můžeme ovlivnit, jak vypadá naše tělo. Mám sto kilo, skoro dva metr, vousy k tomu a vůbec jsem nepočítal s nějakým úspěchem. Při módní přehlídce jsme se ale poprvé ukázali v akci před porotou a diváky a reakce byla neskutečná. Při vstupu na molo spustili neskutečné ovace. Moc jsem to nevnímal, ale ty ovace byli kvůli mně. Sám bych tomu nevěřil, kdybych to pak neviděl a neslyšel na videu,“ rozpovídal se David Pleva na vídeňském letišti, kde čekal na odvoz do České republiky.

David Pleva si pochvaloval, že měl velkou podporu dalšího českého účastníka světové soutěže Petra Nga. A přiznal, že stačilo málo a s Petrem se soutěže nezúčastnili. Zůstali totiž „viset“ na letišti v Atlantě. „Při nastupování do letadla z Atlanty do Santo Dominga nás nepustili na palubu, jelikož nám chyběl jakýsi QR kód. V té rychlosti a zmatku jsme to nestačili dořešit a letadlo odletělo bez nás. Naštěstí nám na informacích zajistili místo v jiném letadle, které přistálo 4 hodiny cesty od naší destinace. Čekala nás cesta taxíkem a dvěma autobusy, z nichž v jednom s námi klidně mohly sedět i slepice, jak byl v katastrofálním stavu. Ale vnímám to jako super zážitek. Samozřejmě náš resort v místě konání soutěže byl bezkonkurenční.“

David Pleva a Petr Ngo jsou nadšení z reprezentace České republiky na světové soutěži. A David přemýšlel, co, kromě vypracovaného těla, stojí za jeho úspěchem: „Ostatní chtěli soutěžit, já si to užíval. Procházel jsem se po mole, usmíval se, komunikoval s publikem, prostě to byla show. Dojmy budu dlouho zpracovávat.“

David Pleva si moc neodpočine. Hned v sobotu ho čeká MS v naturální kulturistice. „Trochu se bojím, protože cestování tělu nedělá dobře. Tak uvidíme, jak dopadnu,“ usmíval se David a věří, že získá nějaké pěkné umístění i v této světové soutěži. 

Fotogalerie