Jana LeBlanc: Budu maminka

12.12.2017 \\ Knihy/Výstavy

Ve vydavatelství Mladá fronta, divize Knihy, vychází knižní novinka Budu maminka s podtitulem Zápisník a průvodce těhotenstvím v jednom. Autorka knihy Jana LeBlanc nabízí čtenářkám interaktivního průvodce těhotenstvím.

Autorka knihy pokládá čtenářkám otázku: Jaké to bylo, když jste byla těhotná? Porodíte a najednou vám přijde líto, kolik detailů vám z paměti vypadlo. A co teprve za pár let! Pokud si však budoucí maminka pořídí tento deník, bude mít možnost průběh svého těhotenství prožít i se svými blízkými.

„Vždycky jsem si myslela, že těhotenství je tak specifický stav, že ho opravdu, ale opravdu nikdy nezapomenu. Jenže jsem za sebou měla sotva pár týdnů, když jsem zjistila, že těhotenská demence není pověra a mně se doslova vypařuje z hlavy spousta malých, ale důležitých detailů. Potřebovala jsem si je někam zapisovat, ale na trhu nebyl žádný zápisník, který by se k tomu hodil. Napsala jsem o tom kamarádce Martině Pavlové a jeden takový jsme společně vymyslely,“ říká Jana LeBlanc.

Anotace

Teď, kdy každý váš krok vede vaše břicho, se vám možná zdá, že na tohle období nikdy nezapomenete. Bohužel pravda je taková, že kvůli vašemu pupíku se zmenšuje všechno kolem, včetně vaší paměti. Nemusíte podléhat tlakům moderní doby, která vám velí chodit plavat, cvičit jógu a dopřávat si masáže. Ale jednu věc udělejte. Pořiďte si tenhle deník. Přečtěte si, jak právě vypadá vaše miminko a co každý týden dělá. A pak pište, malujte, vystřihujte, lepte a počmárejte ho vším, co si chcete zapamatovat z těch čtyřiceti týdnů, kdy jste dva v jedné. Cílem tohohle zápisníku a interaktivního průvodce v jednom je to, aby vás bavil a přinášel radost nejen vám, ale třeba i vašemu dítěti, až mu ho jednou předáte jako dárek.

Počet stran: 120 I Vazba: pevná bez přebalu matná

Rozměry: 140 x 210 mm I Doporučená cena: 249 Kč

Více informací zde: https://www.kniha.cz/budu-maminka/

O autorkách:

Jana LeBlanc – autorka knihy

Od šesti let miluje psaní, zápisníky všeho druhu a novinařinu. Má tisíc dalších zájmů, a proto pořád málo času. Vždycky si ho ale udělá na: svého muže, syna Benjamina, knížky, běhání, jídlo a – zápisníky, kterým už doma vyhradila speciální polici. 

Martina Pavlová – ilustrátorka knihy

Už jako dítě ráda zkoušela výtvarné techniky a ruční práce všeho druhu, nakonec ale stejně zvítězila obyčejná tužka a papír. Její největší láskou je kromě kreslení a manžela sbírání inspirace cestováním po světě a ztrácením se mezi policemi v knihkupectvích.

Další diáře a zápisníky autorek najdete na www.papirovalaska.cz.