Klára Doležalová: Kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

15.12.2017 \\ Magazín

Moderátorka Klára Doležalová bude i letos trávit část Štědrého dne v televizním studiu, kde s kolegou Karlem Voříškem bude již tradičně moderovat hlavní zprávy. Na Vánoce se ovšem připravuje, jen s pečením prý dost polevila: „Letos nepeču nic. Jednak máme tetičky a babičky, jednak se doma snažíme nejíst moc cukru a mouky. Já jsem vůbec známý propagátor absence mouky v jídelníčku, takže to ani s tím cukrovím nepřeháníme. Nahrazujeme ho třeba mandlemi. A když vanilkové rohlíčky, tak z rýžové mouky,“ prozradila Klára na akci Dopisy Ježíškovi v pražském nákupním centru Europark Štěrboholy, kde můžete, již potřinácté, udělat radost konkrétním dárkem konkrétním dětem z dvanácti dětských domovů.
Ohledně zdravé výživy prý Klára je známý propagátor zdravé výživy a už ovlivnila celou řadu lidi ve svém okolí: „Ono je to tak, že když to člověk vyzkouší, zjistí, že mu to dělá dobře, že se zbaví problémů. Takže já nikoho nenutím, ale zkuste to,“ nabádá Klára.

Totálně hluchý ovšem zůstává k jejím výzvám kolega Mirek Šimůnek: „Zdravá výživa? No tak to vůbec! Všechno, co uvidím, je moje. Proto taky takhle vypadám,“ sebekriticky a s notnou dávkou přehánění na sebe prozrazuje pohádkový princ. Pokud jde o vánoční rituály, má Mirek své vlastní: „Na Štědrý den se vždycky scházím s kamarádem a pokaždé se trochu pinknem, takže na večeři jsem asi ještě nikdy nedorazil včas. Ale svátky jsou svátky, je potřeba je oslavit,“ nekajícně prozrazuje Mirek.

Zdroj: EUROPARK

Fotogalerie