Nová komedie Jana Prušinovského Grand Prix představuje trailer

25.09.2022 \\ Film/TV

Už za dva měsíce dorazí do kin nová komedie scenáristy a režiséra Jana Prušinovského s názvem Grand Prix. Hlavními hrdiny jsou dva bratranci, které ztvárnili Kryštof Hádek a Robin Ferro, a jejich neukočírovatelný kamarád Štětka, jehož hraje Štěpán Kozub. Žánrově snímek navazuje na režisérovy úspěšné seriály Okresní přebor, Čtvrtá hvězda nebo MOST!, tentokrát se navíc vydává i za hranice naší republiky a divákům nabídne divokou jízdu za snem napříč Evropou.

Bratranci Roman a Emil žijí v pohraničním městě Cvikov, kde se protloukají, jak dovedou. Kryštof Hádek jako Roman vede krachující autobazar a snaží se starat o rodinu, podivínský Emil Robin Ferro tráví čas ve své pečlivě uklizené autodílně. Jezdí spolu po okolí závodit v autokrosu a věčně se hádají. Momentálně spolu nemluví, ale poté, co Emil vyhraje v televizní soutěži vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, si k sobě zase začnou hledat cestu. Vidět naživo Formuli 1 je totiž jejich společným snem.

„Roman je bývalý automobilový závodník a otec tří dětí. Sám řídím rád, ale v tomhle filmu jsem se nařídil opravdu hodně a navíc specificky, protože jsme jezdili starýma ‚vraždama‘,“ svěřil se Kryštof Hádek. „Emil má drobnou sociální disfunkci, což mu život neusnadňuje. O autech ví ale naprosto všechno, takže pomáhá Romanovi na závodech a vyčítá mu, že se o ně nestará hezky. Taky mu vyčítá kamaráda Štětku,“ vysvětlil Robin Ferro.

„Kde se objeví Štětka, tam jsou problémy. Myslím, že to jméno tu figuru opravdu vystihuje,“ popsal svoji roli ve filmu Štěpán Kozub. „Je to moje úplně první road movie a poprvé jsem tady poznal, jak náročné je projet Evropu,“ dodal herec, jehož postava se s ústřední dvojicí vydá na výlet jen shodou okolností a dost nechtěně.

Trojice se dostane přes Německo a Francii až do Španělska, zatímco ve Cvikově hasí Romanovy problémy jeho manželka Iveta, kterou ztvárnila Anna Kameníková. Tu obtěžuje nespokojený klient autobazaru Miroslav Donutil a situaci musí řešit místní policista Holeček alias Marek Daniel. Ve chvíli, kdy se do zdánlivě nevinné víkendové události zamotá i lokální pravidelná uživatelka pervitinu Jindra (Tatiana Dyková), roztočí se kolotoč, který už nejde zastavit.

Jak napovídá trailer, film Grand Prix jistě ocení diváci, kteří si oblíbili styl humoru Jana Prušinovského. Snímek bude mít premiéru v českých a slovenských kinech 17. listopadu 2022. Produkuje jej společnost Offside Men Ondřeje Zimy a Jana Prušinovského, koproducenty jsou Česká televize – Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové, slovenská produkční společnost PubRes producentek Zuzany Mistríkové a Ľubice Orechovské a innogy. Film finančně podpořili Státní fond kinematografie a slovenský Audiovizuálny fond.  Distributorem je společnost Falcon.

Obsazení:

Roman: Kryštof Hádek

Emil: Robin Ferro

Štětka: Štěpán Kozub

Iveta: Anna Kameníková

Policista Holeček: Marek Daniel

Policistka Bílková: Eva Hacurová

Nováček: Miroslav Donutil

Jindra: Tatiana Dyková

Šrejbr: Cyril Drozda

Klimek a Bogumil: Michal Režný a  Nikola Janković

Štáb:

scénář: Jan Prušinovský

režie: Jan Prušinovský

producenti: Jan Prušinovský, Ondřej Zima

koproducenti: Česká televize – TPS Kateřiny Ondřejkové, PubRes (SK), innogy
kamera: David Hofmann
architekt: Henrich Boráros
kostýmy: Ivan Stekla
masky: Lukáš Král, Jana Bílková
zvuk: Matěj Matuška, Michal Čech
hudba: Ondřej Sifon Anděra
střih: Lukáš Opatrný

Premiéra: 17. 11. 2022