Novinka pro muže: OAK – certifikovaná přírodní péče o vousy i vlasy

14.12.2017 \\ Krása

OAK je nová berlínská značka kontrolované přírodní kosmetiky, která na český trh přináší produkty pro profesionální péči o mužskou pleť a vousy.

Dr. Alun Withey, historik medicíny a lidského těla, uvedl v říjnu 2014 pro Telegraph, že nově nastalá éra mužského vousu, jejíž počátek se v této vlně datuje do roku 2013, bývá v historii spojena s potřebou projevu mužnosti. Tak tomu bylo například i v 19. století, když průmyslová revoluce „válcovala“ mužskou sílu, v první světové válce muži v boji nosili povinně knírek a v 60. a 70. letech se mužský vous stal projevem sexuální svobody a volnosti. Jak dlouho tento trend vydrží ještě horký, je zcela otázkou nastavení a potřeb společnosti. Důležité je, že v dnešní postmoderní a „postfaktické“ době může každý muž mít na svém obličeji cokoliv, v čem se cítí dobře a pohodlně.

S érou vousů je spojen také trend barber shopů a mužského holení, které bylo po desetiletí jako služba zapomenuto. Muži v holičstvích relaxují v klubovém stylu po svém a o jejich specifickou pleť, vlasy, případně i vous se v důkladně promyšleném ošetření postará holič.

Značka OAK pochází z Berlína, kde je vousatých mužů více než v řecké mytologii. Bohužel v Berlíně má málokdo tolik času a možností, aby se mohl věnovat péči o své vousy jako bozi na Olympu. OAK proto přinesl na trh kontrolované přírodní produkty s certifikátem BDIH, které pomohou vousatým mužům, aby svůj vous mohli nosit civilizovaně a hrdě každý den s pomocí péče určené jen pro ně.

OAK Berlin vytvořil produkty, které jsou jednoduché v rovině používání a zároveň jsou cíleně sestavené pro potřeby mužské pleti a vousů. Pleť mužů je silnější a pomaleji stárne, na druhou stranu však může být extrémně citlivá. Pro co nejšetrnější péči byly vybrány čisté přírodní ingredience a aktivní složky a všechny produkty jsou kontrolovány nezávislým standardem přírodní kosmetiky BDIH.

PRODUKTY

OAK BEARD BOX
BEARD BOX obsahuje čtyři nejdůležitější produkty pro péči o mužskou pleť a o vousy. Mycí gel na bázi mýdla (wash), kartáč (brush), olej a tvarovací pastu (hold).
BEARD WASH jemně čistí, BEARD BRUSH udržuje vousy v žádaném tvaru a odstraňuje volné vousy a lupy. BEARD OIL změkčuje vlákno vousů a zároveň pečuje o pleť. BEARD HOLD nabízí díky svým tvarovacím složkám vousu kompaktní formu.
Exkluzivní dřevěný obal černé barvy dělá z BEARD BOXu dokonalý dárek pro každého, můžete obdarovat i sami sebe. BEARD BOX je jako stvořený pro vousaté cestovatele, kteří jistě ocení jeho praktické balení.
Obsah:
BEARD HOLD 50 ml
BEARD WASH 30 ml
BEARD BRUSH
BEARD OIL 30 ml
Cena: 2499 Kč

OAK BEARD WASH
BEARD WASH je vhodný pro všechny typy vousů, které ocení kvalitní péči. Vousy se nejen dostávají do styku s jídlem, tekutinou a kouřem, ale je třeba je denně umýt I od pečujících produktů, které se starají o jejich formu. Díky speciální kombinaci přírodních látek zajišťuje BEARD WASH důkladné čištění vousů, a přitom zůstává jemný k pokožce. Organický sladový výtažek vousy posiluje. BEARD WASH voní mužně po vetiveru a svěže po grapefruitu.  
Bez syntetických vůní a barviv, silikonů, parafinů a surovin na bázi minerálních olejů.
Cena: 659 Kč/ 200 ml

OAK BEARD BRUSH
BEARD BRUSH udržuje tvar vousů, změkčuje vlákno a odstraňuje uvolněné vousy a lupy. Kartáč s dřevěnou rukojetí z naolejovaného dubu sedí pohodlně v dlani a je tak možné jím pročesávat i velmi hustý vous.  Nepravidelné velikosti štětin a extra velké mezery mezi štětinami zajistí optimální sevření vousů. Pravidelné kartáčování oživuje pokožku, stimuluje produkci mazu a zabraňuje přesušení této oblasti, jak na pokožce, tak k přímo ve vlákně.  
Díky oválnému tvaru může být kartáč použit i pro užší partie, jako jsou kotlety, kníry a vousy na bradě.
Cena: 799 Kč

OAK BEARD OIL
BEARD OIL dává vousům hladký vzhled. Po oholení či zastřižení zaceluje konce vousu a chrání je před třepením. Vousy se snadněji češou a změkčení nabízí komfort i pro pleť. Olej se rychle vstřebává a nezanechává mastný film. Pravidelné používání usnadní přechod od krátkého k delšímu vousu - budou méně škrábat a kůže nebude svědit.
Složení je velmi jemné a šetrné, uzpůsobené pro všechny typy pleti. Olej z hroznových jadérek regeneruje a dodává vitaminy, mandlový olej zabraňuje vysoušení a uhlazuje vlákno, olej ze semínek brokolice vous změkčuje.
Cena: 1099 Kč/ 30 ml

OAK BEARD HOLD
BEARD HOLD dodává tvar vašim vousům. Čistě přírodní vosky a oleje pomáhají vous tvarovat tak, že uhlazují tvrdé a vyčnívající vousy. Vyhlazující efekt vylepšuje individuální tvar vousů a poskytuje dokonalý vzhled. Vůně je definována esenciálními oleji vetiveru, jalovce a grapefruit, jako v případě dalších produktů značky OAK.
Cena: 659 Kč/ 50 ml

OAK BEARD BALM
BEARD BALM kombinuje výživné vlastnosti BEARD OIL s tvarovacím efektem BEARD HOLD. Vyživuje kořínky vousů a dodává tvar. Organický olej z brokolicových semen uzavírá každý jednotlivý vous výživnou a ochrannou vrstvou, díky včelímu vosku se vousy dají snadno tvarovat. Vysoce koncentrovaný extrakt z kopřivy posiluje kořínky a dodává jim vitamín A a C. Obecně balzám snižuje tvorbu lupů, omezuje padání a má protizánětlivý účinek po holení. Je vhodný i pro citlivou pokožku.
Cena: 999 Kč/ 50 ml

Více informací o OAK

 

Fotogalerie