GANT a Wrangler se spojili v unikátní kolekci

22.09.2022 \\ Fashion

Módní značky GANT a Wrangler se spojily a představují unikátní kolekci, do níž promítly to nejikoničtější z obou. Výsledkem je 30 trendy kousků, které kombinují divoký západ s uhlazeností univerzitního stylu na východním pobřeží. Kolekce, jež je oslavou amerického klasického sportovního stylu, okouzlí každého s citem pro nespoutanou eleganci. Řadu oblečení GANT x Wrangler v Čechách a na Slovensku uvede společnost VERMONT.

GANT se od svého vzniku v roce 1949 specializoval na elegantní, avšak neformální, ručně šité košile. Postupně rozšiřoval svou nabídku o další oblečení a stal se globálním módním brandem, jenž v současnosti nabízí kompletní dámský i pánský šatník. Přesto košile dodnes patří mezi signifikantní kousky značky GANT. 

Značka Wrangler Jeans, jejíž historie se začala psát v roce 1947, se oproti tomu od počátku zaměřila na džíny. Jedny z prvních kalhot, které navrhla, byly určeny kovbojům. Krejčí vyvinuli nový střih vhodný pro rodeo. Jenže kalhoty Wrangler Jeans brzy chtěli všichni – muži i ženy.

Podzim ve znamení hravé rafinovanosti

Nyní se tyto dvě proslulé americké značky spojily a vytvořily společnou podzimní kolekci GANT x Wrangler. Oba výrobci se ponořili do svých bohatých archivů, jejichž vznik se datuje do 40. let 20. století, aby prozkoumali rozdíly a totožné rysy své vzájemné historie. Propojení ležérní elegance značky GANT a divokého kovbojského stylu Wrangler Jeans dalo vzniknout 30 kouskům, které jsou hravé a trendy, ale zároveň je v nich i trocha nostalgie a závan starých dobrých časů. 

Základem kolekce jsou džíny inspirované první řadou Wrangler Jeans a univerzitní košile vytvořené ve western stylu. Jednotlivé kousky vychází z 60., 70. i 80. let a najdete na nich několik ikonických detailů jako například výšivku v neonových barvách, semišové vycpávky či perleťové knoflíky. Kolekci doplňují trička, polokošile, svetry, bundy a opasek. 

Když se móda potká s uměním

Hotovou kolekci zvěčnila mladá, talentovaná fotografka Nadia Lee Cohen, pro niž je americká vintage móda nekonečným zdrojem inspirace. „Svěřit nafocení kolekce a uměleckou režii Nadie Lee Cohen bylo jako zasadit poslední dílek skládačky na své místo. Způsob, jakým zachytila podstatu americké kultury v celé její slávě i pochmurnosti, je zkrátka bezkonkurenční. Jde o jednu z nejzajímavějších umělkyň naší doby a je nám ctí, že se na projektu GANT x Wrangler podílí,“ uvedl Christopher Bastin, kreativní ředitel značky GANT.

Kolekci na českém trhu uvede výhradní distributor značky GANT, společnost VERMONT. K dostání bude od 15. září 2022 na e-shopech www.gant.cz a www.gant.sk

Fotogalerie