Rally Železné hory měla lehké turbulence! Vítězství bylo zasloužené

27.08.2022 \\ Sport

Už po několikáté se stal STAR RALLY PRAVIDELNOSTI neodmyslitelně součástí Rally železné hory. Tato oblíbená rally, má poměrně dlouhou historii, s tímto názvem se koná od roku 2009. Závod se řadí do seriálu ČMPR – Českomoravského poháru. 
Posádka, kde velmi úspěšně navigovala Ollie Roučková se postavila na start kategorie „Pravidelnost“ s dvojkovým Golfem, který už je řádným veteránem. „Před diváky jsme na plný plyn prolítli 2x 4 ostré erzety,“ potvrdila Ollie. 

„Během závodního dne jsme se potýkali s problematikou nepřilnavosti gum, proto jsme zvolili lehčí tempo a zaměřili jsme se hlavně na co nejpodobnější časy v jednotlivých erzetách. Přesně tak jak se rally pravidelnosti jezdí. Nakonec jsme v cíli vyzdvihli zlatý pohár," pochlubila se Ollie Roučková. V této kategorii se na start postavilo 5 posádek, cíl viděli jen dvě. To samo podtrhuje náročnost celého závodního dne.

Po rally se Ollie s Ondřejem vydali rovnou do roudnických dílen, kde se připravují oba dva Dakarské speciály, a rovnou se zapojili do příprav. Czech Samurais tým přislíbil, že své závoďáky představí v říjnu i s doprovodnou technikou. A jak jinak než v závodních barvách, které dle slov Ollie, budou absolutně odlišné oproti loňskému roku. Co se aut týče.

Foto: Petr Šedivý

 

Fotogalerie