Eva Decastelo od základu změnila svůj šatník

17.08.2022 \\ Magazín

Zatímco jiné dámy po rozchodu s partnerem nejčastěji mění účes, herečka a moderátorka Eva Decastelo na to šla jinak, po svém. Od základu změnila svůj šatník. „Od třpytivé disko koule se snažím být ta minimalistická, decentní a elegantní žena,“ prozradila Decastelo.

Míříte na veletrh STYL Kabo. Jaký styl módy je vám vlastní?

Teď aktuálně jsem se zamilovala do italského ležérně elegantního stylu. Za poslední rok jsem ze svého šatníku prakticky úplně vyřadila džíny. Jako materiál jsem si oblíbila len, který jsem předtím nikdy nemusela. Přišlo mi, že se mačká a špatně udržuje. Teď tvoří úplný základ mého šatníku lněné kalhoty nebo kraťasy, k tomu tílko a lněná košile v různých barevných obměnách. K tomu nosím různé druhy jednoduchých kožených italských pantoflí, které jsou elegantní a přitom pohodlné. Nosím je i ke kraťasům a i když jsem říkala, že džíny nenosím, tak džínové kraťasy jsme si na léto koupila.   

Říká nebo říkala vám něco móda 80. a 90. let?

Jsem královna nevkusu J. Říká se, že než být underdress, je lepší být overdress. Ale já jsem vždycky byla over ve všem a teď se snažím být umírněnější.  V módě osmdesátek a devadesátek bylo všeho moc a já jsem vždy milovala pozlátko, co se nejvíce blýskalo. Čím více flitrů, tím lépe. Takže jsme občas vypadala jako chodící disko koule. Snažím se z tohoto období, už i vzhledem ke svému věku, vyrůst. Neříkám, že úspěšně.

Co byste na sebe nikdy nevzala?

Mrkváče. S tím mám zásadní problém vzhledem k tomu, že mám metr padesát osm. Mrkváče by ze mě dělaly ještě většího hobbita, než jsem. A další věc jsou boty tzv. koně. Což je paradox, protože jedna z mých nejbližších kamarádek žije v Texasu a doma má asi dvanáct párů kovbojských koní, každý z nich je v podstatě umělecký výtvor. Já v nich ale vypadám příšerně. Koně by měly nosit holky z Texasu, popřípadě holky, které mají postavu Andrey Verešové nebo Simony Krainové.

Máte nějakou módní ikonu?

Co se týká česka, líbí se mi, jak chodí oblíkaná herečka Jana Plodková. V zahraničí ikonu nemám, protože minimalismus tam moc žen nenosí. Ale předtím, než jsem se k minimalismu dostala nebo spíše snažila přiblížit, tak se mi líbila italská influencerka Chiara Ferragni. Je krásná, má i svoji značku bot a chodí rozkošně nevkusně oblékaná. Byla bych to milovala, kdyby mi bylo 20 a měla bych její postavu.

Co nosí vaše děti?

Michálek je elegán po tatínkovi a přestože je mu dvanáct, velmi pohodlně se cítí v motýlku, košili a kalhotách. Hrozně mu to sluší. Zuzanka je klasická jedenáctiletá slečna, která jede aktuální oversize sportovní módu.

Na veletrhu vás uvidíme ve večerní módní přehlídce. Co se vám vybaví, když se řekne STYL KABO?

Inspirace. Celkově miluji veletrhy, protože v průběhu jednoho dne uvidíte celý svět.  

Fotogalerie