Sedla na půjčenou čtyřkolku a hned vyhrála Rally po stopách starého Dakaru!

18.03.2017 \\ Sport

Nejznámější česká závodnice na čtyřkolkách Ollie Roučková se před dvěma lety rozhodla, že vyzkouší také Rally a hned ta první rozhodně nebyla závodem pro princezny. Vydala se po stopách starého Dakaru a k překvapení všech projela cílem jako vítězka. Měla tehdy zapůjčenou čtyřkolku i vše ostatní a startovné si musela odpracovat pořízením reportáže. V loňském roce se stala mistryní Offroad Quad Challenge a získala i třetí místo v Hellas Rally. V evropském hodnocení FIM Europ Baja v kategorii mužů se umístila až na 6 místě, i když ve všech startech se umisťovala nejhůře do třetího místa. Důvodem bylo, že nedojela celou sezonu. Mezi ženami, ale přemožitelku nenašla.

Křehká Ollie se prostě nezdá a jestli si myslíte, že v hlavě nemá nic jiného než čtyři kola a vůni benzínu, tak se mýlíte. Na otázku, zda ji zajímá móda, bez zaváhání na náš dotaz odpověděla: „Miluji módu, ale bohužel na ni nemám tolik času, kolik bych si sama přála. Na závodech to mám jednoznačné – MX oblečení.“ Její mechanik by prý ještě dodal: „Kecá, i na závodech řeší, jaké kalhoty k jakému dresu,“ na sebe prozradila sympatická závodnice., která občas nocuje v pustině poblíž svého stroje pod stanem a ani nemá tušení, kdy se dostane ke kohoutku s teplou vodou.

Je první ženou v Dukle za motorky, aktivně se podílí na projektu Ollie Racing Team, jehož pilotní ročník dopadl na výbornou. Svými dosavadními výsledky v závodech mezinárodního mistrovství České republiky, Německa a Evropy v Quadcrossu i Cross Country dokazuje postupný nárůst sportovních ambicí. Rozhodně o ní v letošním roce ještě mnohokrát uslyšíme.

Foto: archiv Ollie Roučková

Fotogalerie