Jahodové knedlíky ze špaldové mouky

19.06.2022 \\ Recepty

Jahodové knedlíky patří k létu, stejně jako žhavé slunce na nebi. Zkoušeli jste je už ze špaldové mouky? Pokud si nejste jistí, věřte, že oříšková chuť těsta si vás získá.

Ingredience na knedlíky:

  • 200 g měkkého tvarohu
  • 70 g špaldová celozrnná hladká Pernerka
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Jahody do knedlíků cca 9 ks

Na krém: Rozmixované jahody

Postup:

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme lepivé těsto.
  2. Pak si rozmixujeme jahody. Je to akorát tak čas na to, aby se nám těsto krátce uleželo.
  3. Poté tvoříme v ruce kuličky (z tohoto množství jich máme cca 9), kuličky obalíme lehce v mouce a vytvoříme placku, do které zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Dáme na pomoučený talíř/vál.
  4. Vaříme ve vroucí vodě cca 6 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu hrnce
  5. Podáváme teplé společně se studeným jahodovým pyré.

 TIP: Špaldová celozrnná hladká mouka Pernerka

Špaldová mouka dodá vašemu pečivu oříškovou chuť a zároveň ho obohatí o vlákninu, kterou přijímáme mnohdy v nedostatečném množství.

Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Využít ji můžete při pečení téměř všech druhů pečiva slaného i sladkého. 

Celozrnné hladké mouky Pernerka jsou umleté unikátní mlecí technologií, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.

www.pernerka.cz

Fotogalerie