V říjnu dorazí do kin nový rodinný snímek Websterovi ve filmu

01.06.2022 \\ Film/TV

V polovině října dorazí do kin animovaný film pro celou rodinu s názvem Websterovi ve filmu. Hravý, ale zároveň poučný snímek ze současnosti představí nové příběhy veselé pavoučí rodinky Websterových, která „táhne za jedno vlákno“. Nejmladší holčička Lili díky své zvídavosti a nebojácnosti zažívá spoustu dobrodružství, na jejichž konci si vždy potvrdí, že nejpevnější síť je její rodina, která jí pomůže z každého průšvihu. Dabingu animovaných postav se ujali herci zvučných jmen jako Jiří Lábus, Ivana Korolová, Adam Mišík, Ivana Chýlková, Jaromír Dulava, Naďa Konvalinková či Daniel Krejčík.

„Mám velkou radost, že u nás vznikají takhle hezké projekty. Ten film je fakt krásný, je to opravdu poučný, něžný a zajímavý snímek,“ svěřila se Ivana Korolová, dabérka hlavní postavy – pavoučí holčičky Lili, kterou diváci znají z obrazovek České televize ze stejnojmenného oblíbeného seriálu. Jejího bratra Huga namluvil Adam Mišík. „Hugo je trochu rocker, pankáč a průšvihář, ale je to kluk s dobrým srdcem. Hraje na kytaru, takže jeho postava má i hudební aspekt. Moc se mi líbí celý svět kolem téhle pavoučí rodinky, animace a film má krásnou atmosféru,“ vysvětlil herec.

Rodiče těchto pavoučích sourozenců namluvili Ivana Chýlková a Jaromír Dulava, oba prarodiče potom Jiří Lábus. „Dabuju rovnou dvě role. Starého pavouka, dědečka, a starou pavoučici, babičku. Dědeček je takový rozumbrada a babička je hrozně žravá. Je to hezky vizuálně ztvárněný film, myslím, že něco takového tu ještě nebylo,“ osvětlil oblíbený herec
a komik.

Dvě z postav ve filmu dabuje také Naďa Konvalinková. „Obě moje postavy jsou mateřské
a laskavé. Celý film je milý, není v něm žádná agrese, což je v této době velmi dobře a myslím, že to děti i jejich rodiče přivítají,“ řekla herečka.

Příběh Lili Websterové se odehrává nad výtahovou šachtou jednoho domu, kde malá pavoučice žije se svou rodinou. A protože je velmi zvídavá, zažívá občas i věci, kterým by se měla raději vyhýbat. Film tak ukazuje nejen dětským divákům, co může číhat „za humny“. Příběh je současný, takže se Lili setká například s podvodníkem na internetu. „Moje postava se jmenuje Rubius a je to podvodník, který se na internetu vydává za holku. Povídá si s Lili online a snaží se z ní vylákat nějaké věci. Je skvělé, že film respektuje dnešní trendy, že mluví
o problémech, které děti mohou opravdu potkat. Myslím si, že animáky by měly i vychovávat, protože je to jedna z prvních věcí, se kterými se děti potkávají,“ vysvětlil Daniel Krejčík, který stejně jako ostatní herci vyzdvihuje výtvarnou stránku snímku. „Animace Websterových je překrásná. Ze světa k nám přichází obrovské množství animovaných filmů a seriálů, ale česká a slovenská poetika je nám tak blízká, že si člověk okamžitě vzpomene na své dětství,“ dodal.

Snímek Websterovi ve filmu volně navazuje na oblíbený televizní seriál a obsahuje pět zbrusu nových pavoučích příběhů. Premiéru v českých kinech bude mít 13. října 2022. Producenty jsou Fool Moon, 13ka, PFX, koproducenty RTVS a Česká televize, film podpořil AVF a Státní fond kinematografie. Distributorem je společnost Aerofilms.

Websterovi ve filmu

Žánr: animovaný rodinný povídkový film

Země: Česko/Slovensko

Stopáž: 65 minut

Premiéra: 13. 10. 2022

Distributor: Aerofilms

Synopse:

Mohlo by se zdát, že Lili Websterová (Ivana Korolová) je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou (Adam Mišík), starostlivou maminkou (Ivana Chýlková), chápajícím tatínkem (Jaromír Dulava) a čipernými prarodiči (Jiří Lábus) žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. Lili je ale neobyčejně zvídavá a odvážná,
a tak se jí občas stane pořádný průšvih. Třeba tenkrát, když měla zodpovědnost za hlídání much a všechny jí uletěly, nebo když se nechala napálit podvodníkem na internetu. Humorné i laskavé příběhy propletené nečekaným dobrodružstvím se v rodinném animovaném filmu věnují každodenním dětským radostem i trápením a ukazují, že nejpevnější síť je rodina.

Fotogalerie