Na Žofíně soutěžily díky Hance Kynychové děti z dětských domovů

25.11.2017 \\ Magazín

Taneční show dětí z dětských domovů s názvem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou už po jedenácté uspořádala se svým týmem známá cvičitelka Hanka Kynychová.  Že se ročník opět vydařil, tak o tom se přesvědčil každý, kdo se přišel podívat 20. listopadu na pražský Žofín, kam přijelo bojovat o titul dvě stě dětí bez rodin. Podpořit je přišla celá plejáda známých tváří. Záštitu tomuto ojedinělému projektu poskytl starosta MČ Prahy 1 Oldřich Lomecký, který celé taneční show zahájil a nakonec i vítězům předal medaile. Díky rozhodnutí MČ Prahy 1 byl palác Žofín pronajatý zdarma, což celé akci a nejen z pohledu dětí, dalo mnohem větší význam důležitosti.

Tým tanečníků vytvořil skvělé číslo, kde zářili nejen nejlepší čeští tanečníci, ale také Hanka Kynychová a samozřejmě děti, které naprosto splynuly s profesionálními tanečníky tak, že publikum nevěřilo, že denně netančí v divadlech, ale trénují jen v dětských domovech.

Jednou z největších hvězd celé show byla moderátorka Tereza Pergnerová. Její živelná energie a radost působily pozitivně na všechny přítomné. Zpěvák a skladatel Marek Ztracený patřil mezi vymodlené hosty.  Na pódiu si s ním zazpíval Lukáš Mazač z Humpolce, který v loňském roce uspěl u přijímacích zkoušek na konzervatoř s písní Ztrácíš, právě od Marka a ten, když se tuto skutečnost dozvěděl, bez váhání Lukáše vyzval, aby si s ním zazpíval. Byl to silný zážitek, který vháněl slzy do očí, jak dobré a nabité emocemi, vystoupení to bylo.

„Pomáhat potřebným patří do výbavy každého civilizovaného člověka, proto jsem s radostí alespoň malinko přispěla a zúčastnila se Hančiny skvělé akce, předala jsem dětem ceny a odměnou mi byl sál plný skvělých, talentovaných a hlavně radostných dětí,“ vysvětlila svoji přítomnost herečka Markéta Hrubešová. Vystihla tak záměr celé činnosti Hanky Kynychové a jejího týmu. To Laďka Něrgešová už akci znala a moc se těšila. „Je to úžasná věc, kde se spojuje tolik dobrých věcí, že už jenom za tohle si Hanka zaslouží velký obdiv. Děti se musí na celou akci připravovat, strašně to prožívají, a pak jedou do Prahy se předvést. Za to je čeká spousta dárků, překvapení a emocí. Jsem ráda, že jsem byla opět přizvána se zúčastnit. Opět to byla skvěle připravená akce,“ vysekla poklonu moderátorka a dvojnásobná maminka.

Pozvání dále přijali: Jana Adamcová, která nebyla na akci poprvé. Modelka Aneta Vignerová dorazila poprvé a byla velmi překvapená, jaká atmosféra se nese celou akcí. Z Brna přijela Ilona Csáková, která akci podpořila už po druhé. Anička Slováčková celý sál. Milan Peroutka dorazil s kamarádkou Shopaholic Nicol. Tradičním hostem je Leona Machálková a i přes zánět v oku neváhala a dorazila a udělal dětem velkou radost. Zpěvák Jan Kopečný přispěchal s písní Lady Carneval, s kterou září v muzikálu Sagvana Tofiho Čas růží. Mezi hosty nechyběla ani Ljuba Krbová, která akci podporuje už od samého začátku.

V porotě zasedli: herečka Kristýna Janáčková, choreografka Leona Qaša Kvasnicová, hudební skladatel Zdeněk Barták, stylista Kája Pavlíček, klavírní virtuos Jozef Holly. Celou show tradičně moderovala Miluše Bittnerová, a to i přes velké nachlazení! Na přípravě se po celý rok pod vedením Hanky Kynychové podíleli: Filip Jankovič, Marek Dědík, Radek Fišer, Martin Ivanecký, Igor Šustr, Jan Hönig, Lucie Škrobalová a další.
Je nutné zmínit, že akce by se neuskutečnila bez štědré podpory následujících parterů: Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, MČ Praha 1, KF Production, SlimPasta, DeliComat, Gogen, Eta, , Emoti Chocolate, CEP sports, ili dorty, Leifheit, Hamlyes, vydavatelství knih Mladá fronta, Oficiální pamětní ražba – pamětní mince, CEMIO Kamzík, Sauna Spot Dvorce, Gatorade, Albatros, Miss Cosmetics, Mark Distri (Catrice Cosmetics), Penam, Pharma Activ a Renovality.

Za produkcí celé akce a veškeré činnosti Nadačního fondu Hanky Kynychové stojí manažerka Hanky Kynychové Kateřina Fingralová se svojí produkční a PR agenturu KF prouduction.

Mottnem Nadačního fondu Hanky Kynychové totiž je, že pomáhat je normální a důležité je rozdávat emoce, radost, lásku a svůj čas oproti hmotným darům a šekům.

Fotogalerie