Mincovna na staroměstském náměstí je dostupná i pro našince!

18.03.2017 \\ Podniky

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí v Praze obsloužila své první zákazníky skoro před třemi lety. To, co je skutečně jejím velkým plusem pro našince, jsou přijatelné ceny uprostřed turistického centra a navíc těsné blízkosti vyhlášené Pařížské ulice.

Čím se prezentuje? Poctivou českou, respektive rakousko-uherskou kuchyní v moderním pojetí. „Chtěli jsme představit podnik, který tu bude hlavně pro místní, kteří zde žijí nebo pracují a mají v centru zaměřeném na turisty poněkud omezené možnosti. Zvláště chtějí-li kvalitní jídla za rozumnou cenu,“ říká šéfkuchař David Kalina. Od počátku politiku podniku stavěli na poctivě připravovaných pokrmech, v nichž se zohledňují i zásady zdravé výživy a využití čerstvých surovin. A samozřejmě na vynikajícím plzeňském pivu z tanku. To vše bez přemrštěných cen.

Na stálém menu se obměňuje sezónně, tedy s každým novým ročním období přichází větší obměna jídelního lístku. Speciální nabídka se však aktualizuje každý měsíc a obsahuje i doporučené párování s víny. Jako velký bonus pro stálé návštěvníky je polední menu s polévkou, čtyřmi hlavními chody a dezertem v cenové relaci od 99 do 139 Kč. To je prostě neuvěřitelné!

Mezi bestsellery jídelního lístku patří podle šéfkuchaře Davida Kaliny svíčková, guláš, zauzené hovězí hrudí, vídeňský telecí řízek či žebra a pstruh. Tradiční českou kuchyni vnímá vzhledem k naší historii spíše jako rakousko-uherskou. Recepty hledá ve starých kuchařkách, jež sám sbírá. Při vaření využívá mix moderních i klasických technologií a zásady zdravého stravování. Pokud možno, vyhýbá se zbytečnému zahušťování moukou, cukrářka zase nadměrnému používání cukru – raději sladí medem z Krkonoš, na smažení využívá přepuštěné máslo a tak podobně.

Restaurace také spolupracuje se světově proslulou cukrářkou a kuchařkou Mirkou van Gils Slavíkovou, držitelkou prestižního titulu Professeur en sucre d'art, která se podílí na přípravě dezertů.

Nahlédněte do nabídky: http://www.restauracemincovna.cz/