Levandulové údolí 2022: Mise a vize

05.05.2022 \\ Tip na výlet

Jedinečná bylina BIO Levandule Chodouňská je přírodní antidepresivum i sladidlo, obsahuje antioxidanty, antibiotika a antiseptika z čisté přírody. Napomáhá k posílení imunity nebo zlepšení přirozeného fungování nervového i trávicího systému. Využívá se při bolestech a problémech žaludku, při migrénách, úzkosti, nespavosti apod. Díky tomu, že byliny rostou na bývalých vápencových mořích, je BIO Levandule Chodouňská obohacena také o minerály. Podle prvních výsledků klinické studie se navíc ukazuje, že stresové prostředí se zimními mrazy a silným větrem, který vane v Levandulovém údolí po celý rok, napomáhá BIO Levanduli Chodouňské produkovat vysoce účinné biodynamické látky tzv. bioflavonoidy. Říká se jim také „molekuly života“ pro jejich blahodárný účinek celkové harmonizace pochodů a orgánů v těle.
Superprodukty s BIO Levandulí Chodouňskou pro tělo i mysl

V Levandulovém údolí se z místní levandule vyrábí produkty zdravé výživy v BIO kvalitě, superpotraviny a nápoje pro podporu imunity, produkty s BIO konopím i dalšími bylinami, které potěší pestrostí, chutí a vůní, ale zároveň pomáhají v boji se zdravotními problémy, únavou, nedostatkem energie, smutkem, depresemi, bolestmi hlavy, nespavostí nebo pálením žáhy a bolestmi břicha. Cca 80 % produktů je vyráběno ručně, ekologické obaly jsou 100% kompostovatelné.

TOP produkty Levandulového údolí

K TOP produktům patří bezesporu BIO Andělské kapky s Levandulí Chodouňskou, BIO konopný RAW olej s Levandulí Chodouňskou, BIO esenciální olej s Levandulí Chodouňskou, který jako jeden z mála na našem trhu užíváme vnitřně i pro přímou aromaterapii na kůži, či BIO konopný balzám s Levandulí Chodouňskou na rty, pro ošetření ranek, odřenin, suchých míst nebo atopických ekzémů. K nejnovějším přírůstkům do produktového portfolia se zařadil levandulový med s BIO Levandulí Chodouňskou, BIO sirup z Levandule Chodouňské, který si vyžádali sami klienti, směs BIO rakytníku a BIO Levandule Chodouňské nebo BIO jáhlová a BIO pohanková kaše s Levandulí Chodouňskou - vše samozřejmě v BIO kvalitě.

Čistá příroda s vědou v srdci

Za unikátním Levandulovým údolím, tříhektarovým polem s 50 000 BIO levandulemi a relaxačním areálem, stojí Helena Neumannová, majitelka a zakladatelka s rodinou, a Milena Krčálová, ředitelka výroby, které mají dlouholeté zkušenosti nejen z oblasti tradičního zdravotnictví, ale i celostního přístupu ke zdraví člověka. Jedním z cílů Levandulového údolí je vrátit věhlas českému bylinkářství a fenoménu českého lázeňství, které stojí na dvou základních pilířích: minerálech a bylinách.

Spolupráce s vědeckými kapacitami

Aktuálně oznámená spolupráce s doc. Ing. Petrem Kaštánkem, PhD., jen dokazuje, jak důležitá je pro tým Levandulového údolí synergie mezi silou tradičních přírodních prostředků a nejnovějšími vědeckými poznatky. Doc. Kaštánek přednáší obor Bioinženýrství na VŠCHT a je předním světovým odborníkem a výzkumníkem mj. v oblasti biochemických reaktorů, biotechnologických způsobů kultivace a využití mikroorganismů a řas, izolace přírodních bioaktivních látek a přípravě preparátů na jejich bázi a transfer technologií. Nadále také pokračuje spolupráce týmu Levandulového údolí s dr. Ivetou Horsákovou a jejími kolegy z VŠCHT, která stála u zrodu prvních BIO nápojů a BIO superpotravin z manufaktury Levandulového údolí.

Zážitky, procedury a další aktivity pro jednotlivce i firmy

Areál Levandulového údolí je v provozu celoročně o víkendech a vybraných svátcích. Kromě unikátního BIO levandulového pole zde najdete také BIO sad třešní a zeleninové zahrady, zbrusu novou, dřevem vonící EKO halu s restaurací a prodejnou se zdravou výživou, kvalitní kosmetikou a poctivými řemeslnými produkty českých výrobců, speciální aroma domek pro celostní terapie a relaxaci, sezónně zaměřenou informativní stezku a další místa pro dospělé i malé návštěvníky. V přípravě je i masážní a relaxační domek ve spolupráci s JANES studiem, které se stará o kondici a celostní péči v oblasti pohybového aparátu zdravotních sester, lékařů a pracovníků integrovaného záchranného systému, kteří Levandulové údolí vyhledávají stále častěji pro kvalitní péči, kterou nabízí.

Kvalitní gastronomie i spolupráce s domácími výrobci

Při přípravě pokrmů se v Levandulovém údolí klade velký důraz na regionální a sezónní suroviny, spolupráci s místními producenty a na recepty z českého kalendáře. Nedávno bylo rovněž představeno speciální levandulové pivo, na jehož výrobě se podíleli mistři sládci z věhlasného Pivovaru Matuška. Připravuje se také spolupráce s Vinařstvím Ježková (sídlo v Moravské Nové Vsi) nebo čokoládové nebe v puse Čokoládovnou Janek.

Terapeutické balíčky, svatby i catering

Tým Levandulového údolí s radostí zajistí specializované akce jak pro individuální, tak firemní klientelu, ať už jde o nejrůznější terapeutické a poradenské balíčky, cateringy, svatby, romantické večeře a další oslavy či teambuildingy. Na místě je dnes rovněž možné se ubytovat ve vlastním stanu či karavanu.

Adoptujte si BIO Levanduli Chodouňskou

Na jednotlivce i firmy rovněž míří projekt Adopce BIO Levandule Chodouňské. Jeho cílem je především financování dalšího výzkumu této byliny jako pomocníka v boji s nejrůznějšími typy onemocnění a výstavba EKO kempu v nádherném prostředí čisté přírody Levandulového údolí, obklopeného brdskými lesy a nacházejícího se v samém srdci Národního geoparku Barrandien.

Adopce 1 rostlinky stojí 1 000 Kč, jako poděkování získá zájemce zápis na Zdi cti, čestný titul Filantrop planety a zážitkový oběd pro dva v Levandulovém údolí.

Další informace na www.levanduloveudoli.cz, FCB a IG.