Harley-Davidson Praha Challenge 4 podpoří organizaci Nedoklubko

02.05.2022 \\ Magazín

Blíží se 4. ročník Harley-Davidson Praha Challenge! Tentokrát se uskuteční v sobotu 14. května a výtěžek z něj opět podpoří neziskovou organizaci Nedoklubko. Akce, jejíž cílem je projet 10 předem stanovených bodů nejkratší možnou trasou je určena pro všechny jezdce, bez ohledu na značku a typ motocyklu. Vítězný jezdec získá zajímavý finanční obnos tvořený 50 % částky vybrané na startovném a zbývajících 50 % poputuje právě na pomoc organizaci Nedoklubko, pomáhající rodinám s předčasně narozenými dětmi. Trasa Harley-Davidson Praha Challenge 4 bude měřit zhruba 200 km a jednotlivé průjezdné body jsou do poslední chvíle tajné. I tentokrát však bude možné podpořit výzvu takzvaně „na dálku“, tedy účastnit se nesoutěžní kategorie závodu při zvolení vlastní trasy ve tvaru srdce, bez nutnosti dorazit na oficiální start v Praze.

Druhá květnová sobota, 14. května 2022, bude patřit již 4. ročníku Harley-Davidson Praha Challenge. Speciálnímu závodu, jehož cílem je projet 10 předem stanovených bodů při najetí nejkratší možné trasy, tedy nejnižšího počtu kilometrů. Jedinou podmínkou závodu je absolvování trasy výhradně po silnicích I., II. a III. třídy, bez jakéhokoli zkracování přes polní cesty nebo louky a samozřejmě za dodržení všech silničních a bezpečnostní předpisů. Jezdci se již nyní mohou registrovat na e-mailu challenge@harley-davidson-praha.cz, kde stačí uvést jméno, telefonní číslo a informaci, zda pojedou jako jednotlivci nebo jako firma.

„Dorazte druhou květnovou sobotu za námi a přijeďte si užít závod plný zábavy v sedle motocyklu, při kterém navíc podpoříte dobrou věc. Ve 4. ročníku Harley-Davidson Praha Challenge se těšíme právě na vás! Ať už jezdíte na Harleyi nebo jakémkoli jiné motocyklu, neváhejte a dorazte. Vyzvednete si trackovací zařízení, dostanete 10 průjezdných bodů a zábava při hledání nejkratší možné trasy může začít. Prozradím, že letos bude zastávka na občerstvení na zámku a že si užijete parádní svezení. A hlavně, vítěz bere polovinu částky vybrané na startovném a druhá polovina putuje organizaci Nedoklubko. Takže neotálejte s registrací a zajistěte si místo už teď,“ říká Jaroslav Vavřina, spolumajitel dealerství Harley-Davidson Praha a organizátor akce.

Vzhledem ke každoročnímu zájmu je vhodné si místo opravdu rezervovat co nejdříve. Startovné pro jednotlivce činí 1 000 Kč a pro firmu 10 000 Kč. Stanovená trasa bude měřit zhruba 200 km a zahrne průjezdné body po Praze, středních Čechách či přilehlých krajích.

Registrovanému zájemci postačí dorazit 14. května ráno na dealerství Harley-Davidson Praha (K Měchurce 12, Praha 5), kde jezdec obdrží trackovací zařízení a seznam průjezdných bodů a může vyrazit.

Start i cíl závodu je v dealerství Harley-Davidson Praha a celý závod se pojede v běžném provozu. Účastníci proto musí respektovat pravidla silničního provozu, jet ohleduplně a nezkracovat si trasu lesními či polními cestami. O výsledku a nejlepším jezdci rozhodne nejkratší ujetá vzdálenost, nikoli rychlost!

Neziskovou organizaci Nedoklubko mohou jezdci podpořit i takzvaně „na dálku“. Zájemci o tento typ účasti v závodu po registraci uhradí startovné v minimální výši 500 Kč prostřednictvím portálu Darujme.cz, které v plné výši poputuje Nedoklubku. Následně si sám jezdec zvolí libovolnou trasu, kterou je možné jet kdekoli po ČR, bez nutnosti cestovat do Prahy a zapojovat se do hlavního závodu Harley-Davidson Praha Challenge 4. Zvolená trasa by měla, co nejvíce opisovat tvar srdce. Následně postačí, když účastník pošle svůj GPS obrázek trasy jako důkaz na e-mail challenge@harley-davidson-praha.cz.

Fotogalerie