Značka F&F vstoupila do roku 2022 nabitá optimismem

22.04.2022 \\ Fashion

Britská módní značka F&F vstoupila do roku 2022 nabitá optimismem. Svět se změnil a pro módní tvůrce to představuje novou perspektivu. V kolekci F&F pro jaro/léto 2022 v sobě snoubí naději spolu s touhou po pohodlí a životu v harmonickém souladu s okolím. Několik posledních sezón bylo zaměřeno na tvorbu udržitelných materiálů a prosazování procesů výroby ohleduplných vůči životnímu prostředí.

Každou sezónu zvyšuje značka F&F své ekologické závazky (přírodní materiály, organická bavlna, snížená spotřeba vody během výroby), samozřejmě při zachování příznivých cen. Ruku v ruce s tím pak jdou i módní trendy, coby hmatatelný důkaz, že spokojený a krásný život je možný, aniž by musela trpět naše planeta.

Dámská kolekce

Módní návrháři F&F jako vždy věnovali přípravě nadcházející sezóny mimořádnou pozornost. Zásadní zůstává důraz na pohodlí a „nositelnost“.  Jednotlivé kolekce v sobě zrcadlí výzvy a společenské změny uplynulých dvou let a přetváří je v nádhernou řadu oblečení, které bude pro zákazníky inspirací jít vstříc pozitivní budoucnosti.

Klíčové přístupy a principy

Rok 2022 hlásí návrat ke společenským a pracovním závazkům, což přirozeně provází potřeba po nových pravidlech i v oblasti módy. Na jedné straně je přirozeně silná touha po novosti, nicméně kolekce zároveň odráží i měnící se myšlení zákazníků. Tyto nové pohledy představují tři zcela odlišné pilíře.

Naděje, radost a pozitivita

Tento přístup, reprezentovaný pomyslnou náručí plnou barev a potisků, je absolutním základem letní kolekce. Barvy symbolizují cestu kupředu. Zároveň však panuje touha udržet si nalezený klid a naplnit romantickou vizi venkovského života v souladu s přírodou.

Wellness

Přístup, který se plně soustředí na souznění s okolím a dosažení rovnováhy mezi světem módy a každodenního života. Ochrana našeho zdraví i zdraví naší planety, stejně jako důraz na vzájemný respekt a smysluplnost, se odráží v módním chování, které klade na první místo využitelnost, pohodlí a ekologii.

Restart

Přístup určený pro všechny ty, kdo považují rok 2022 za příležitost pro nové začátky. Posun k „cykličtější“ a ekologičtější módě znamená, že zákazníci se při nákupu řídí srdcem a myslí. Udržitelnost spolu s neotřelým svěžím stylem je klíčem ke spokojenosti. A právě takovou módu pro lepší budoucnost chce značka F&F spolu se svými zákazníky vytvářet.

JARNÍ TRENDY

Trend 1: „Clean Slate“

Tento styl je, jak sám název napovídá, zosobněním čistoty – jednoduché linie, minimum detailů a žádné zbytečnosti. Dává zelenou sportovně luxusnímu vzhledu, charakteristickému pro poslední dva roky.

Střihy

„Clean Slate“ ztělesňuje dlouhou životnost, kvalitu a originalitu. Mezi klíčové střihy patří uvolněná krejčovina, tzn. blejzry, široké kalhoty, bavlněné popelínové košile a košilové šaty, které v sobě dokonale snoubí eleganci s ležérností. Pokud jde o dlouhodobě oblíbené kousky, nadále jimi zůstávají soupravy na doma a sportovní teplákové sety s potisky. Módním must-have kouskem se pak pro letošní jaro jednoznačně stává prošívaný shacket, který slaví svůj návrat na scénu.

Barvy a vzory

Jemné, spíše tlumené neutrální tóny, doplňují veselejší odstíny nebesky modré, světle žluté, pistáciově zelené a pastelově růžové. „Clean Slate“ je na jedné straně jakýmsi přechodovým, neutrálním trendem, který však skvěle oživují originální potisky. Velké abstraktní motivy, zvířecí vzory, objemné květy či kruhové geometrické tvary dodávají kolekci náležitou hloubku. Tyto potisky jsou patrné především na elegantních kouscích, naopak sportovnější volnočasové modely zdobí pozitivní slogany pro dobrou náladu a radostný look.

Materiály

Měkká organická a recyklovaná bavlna nabízí ekologicky uvědomělé pohodlí, pro teplejší letní dny pak všichni oceníme prodyšný len. Bavlna doplněná o viskózu nabízí přidanou hodnotu v podobě praktičnosti. Spolu s nadýchaným nabíráním, károvanou záclonovinou či lehounkým plizé vytváří fantasticky hebkou texturu celé kolekce. Punc výjimečnosti dodává tvíd či měkká příze – vypadají skvěle a pro přechod ze zimy do jara jsou ideální volbou.

Trend 2: „Spring Outdoors“

Po dvou letech nošení čistě praktického funkčního oblečení všichni oprávněně toužíme po kráse a stylu, ideálně však při zachování pohodlí, což se, jak se ukázalo, navzájem vůbec nevylučuje. A přesně takový je trend s názvem „Spring Outdoors“ – kombinace stylu a praktičnosti. Využívá k tomu vrstvení, nabízí mix pohodlí s ženskostí a nabízí tak každodenní módě zcela nový pohled.

Střihy

Veselá hra mezi střihem a funkčností dodává tomuto trendu na skutečné jedinečnosti. Nařasené halenky, šaty se zavazováním pro vyzdvižení ženské siluety, romantické midi šaty s potiskem, doplňují praktické a unisex modely, jako prošívané bundy a dlouhé vesty, pláštěnky, džínové kousky s charakteristickým sepraným efektem a trička s motivačními slogany. Kombinace šik detailů a praktických střihů zajistí, že „Spring Outdoors“ bude perfektní volbou, která dodá každodennímu looku notnou dávku stylové svěžesti.

Barvy a vzory

Tento radostný trend spojuje okouzlující jarní květinové potisky se zemitými odstíny, sytou zelenou, zářivou žlutou, neutrálními tóny a záblesky růžové. To vše vytváří fantastickou sezónní barevnou paletu. Nedílnou součástí této optimismem nabité linie jsou květy, které v přirozené souhře se zářivými tóny a divokou přírodou inspirovanými motivy rostlin spoluvytváří dokonale kompaktní look. Praktičnost, obvykle patrná při zdůrazňování ženské siluety, především u šatů a blůz, je v případě tohoto stylu dosažena především prostřednictvím vrstvení a členitosti outfitu. Tím získává celkový vzhled potřebnou rovnováhu. Zatímco květy jsou nejvýraznějším a největším potiskem tohoto trendu, půvabné kostičky v neutrálních barevných odstínech celkový efekt zjemňují a dodávají této módě na každodenní nošení potřebnou noblesu.

Materiály

Stejně jako u trendu „Clean Slate“ hraje i zde důležitou roli len, tkané textury a plizé. Skládané a nařasené látky nabízí ideální podmínky pro klasické pruhy, kostky a barevné bloky, které se doslova roztančí v siluetách typických pro toto roční období. Nepřehlédnutelné jsou jemné detaily jako výšivky a krajky, nad nimiž se doslova tají dech.

Trend 3: „Artisan“

Artisan již připravuje podmínky pro nadcházející letní sezónu, ve které tento trend taktéž nebude chybět. Díky moderní a vysoce estetické ženskosti neexistují pro tuto módní linii žádné hranice. Artisan čerpá inspiraci ve spalujícím žáru pouštního slunce, v kráse kaktusů i netradiční vegetace, a zprostředkovává tak svým nositelkám pomyslnou cestu do exotických krajin. Eklektický mix ultramoderních a rozevlátých siluet, v kombinaci s tradičními potisky, naplňuje tuto kolekci doslova letním optimismem.

Střihy

S počínajícím létem se přesouváme ke vzdušnějšímu oblečení, neobejdeme se bez saka a prošívaných bundiček, které perfektně nahradí hřejivé jarní kabáty. S kořeny na začátku léta přecházíme k lehčím svrchním oděvům, jako jsou měkké vrstvené kabátky a letní crombies –šik alternativa za těžší jarní kabáty. Sety s módními potisky nahradí jarní teplákové soupravy, základem pro příchod teplého počasí jsou květované midi šaty, košilové šaty, lněné šortky, vesty a halenky s balónovými rukávy či řasením. Džíny samozřejmě zůstávají každoroční nezbytností, novinkou jsou sportovní džínové šortky a zdokonalená verze lacláčů, oblíbeného kousky loňské sezóny. Jakmile budou jarní dny za námi a vydáme se vstříc létu, bude to především v letních šatech s výšivkou, lemováním, detaily na rukávech i ramínkách, nebo v záplavě květů, bez kterých se letní šatník rozhodně neobejde. Overaly všeho druhu a nabírané kalhoty s vysokým pasem a zavazováním, patří spolu se sandálky či espadrilkami již ke klasickým stálicím pozdního jara.

Barvy a vzory

Barevná paleta symbolizuje návrat k přírodě a je jakýmsi příběhem dvou polovin. Doslova vyprahlým suchým tónům, spolu se zemitými odstíny a neutrálními barvami přírody, kontrastuje řada pastelových akcentů růžové, pistáciové a nebesky modré, která byla patrná již u „Clean Slate“. Vzory uspořádané do přímých linií jsou ústředním prvkem tohoto trendu.
I když styl Artisan je převážně monochromatický a tlumený, několika klíčovým módním prvkům přeci jenom věnuje zvláštní prostor. Pestrobarevné vzorované tkaniny, okrasné květy a zvířecí motivy, doplněné o potisky v podobě výšivky, jemné proužky či motiv batiky – ty udávají nadcházejícím měsícům jednoznačný směr.

Materiály

Udržitelnost se stala nedílnou a dlouhodobou součástí směřování značky F&F. Artisan zcela přirozeně následuje tento ekologický trend a soustřeďuje se proto – pokud jde o použité materiály – na len, organickou bavlnu, recyklovaný nylon a polyester.
Jak již samotný název napovídá, ke klíčovým detailům patří třásně a rustikální prvky, jako jsou výšivky, volánky či lemování, které dodávají ručně zdobený vzhled. S blížícím se koncem jara se do popředí dostávají lehké, vzdušné materiály, které lze skvěle navzájem kombinovat a vrstvit. To se hodí nejen pro případ chladnějšího počasí, ale s trochou fantazie velmi snadno vznikne look vhodný do práce, na rande nebo třeba jen s kamarádkami do kina.

Fotogalerie