Jak dostat děti ven? Na koloběžce!

16.04.2022 \\ Tech/Auto/Moto

Nejlepší dárek pro děti i pro rodiče je jednoznačně ten, který odtrhne malé raubíře
od tabletů a vyžene je ven. A to KOLOBĚŽKA rozhodně dokáže – již od 4 let věku. Vybírejte však velmi pečlivě! Co je při výběru dětské koloběžky nejdůležitější? Musí skvěle brzdit, být lehká a dobře ovladatelná a vydržet nešetrné zacházení. Zvlášť v případě koloběžky pro děti se vyplatí využít rady odborníka, který ohlídá vhodnou velikost, správné nastavení výšky řídítek či nášlapné plochy. Populární „minikoloběžky“, které na ulicích a hřištích můžeme často vidět, jsou sice levnější, ale nemají dlouhou výdrž a nepřináší dobrý pocit z jízdy. Dokonce mohou přispívat ke špatnému držení těla a svalovým disbalancím, tvrdá kolečka nadměrně zatěžují zápěstí. Kvalitní koloběžka je jednoznačně investicí do zdravého a správného vývoje vašeho dítěte. Navíc na trhu je již řada modelů, které se umí proměnit v koloběžku pro starší děti a díky tomu s nimi doslova „rostou“ do dospělosti. Takže zde se rozhodně šetřit nevyplatí!

Proč je důležité při výběru koloběžky pro dítě NEŠETŘIT a poradit se s ODBORNÍKEM?

 Důvodů je hned několik:

- kvalita, bezpečnost a dlouhá životnost jsou hlavní odměnou

- výškově nastavitelná řídítka se přizpůsobí růstu malého koloběžkáře

- úchop řídítek i brzdových pák uzpůsobený velikosti dětské dlaně

- snadné ovládání

- nízká hmotnost

- spolehlivé brzdy

- nafukovací kola pro zmírnění otřesů a lepší stabilitu

- pestré barvy a moderní design – ocení hlavně slečny koloběžkářky J

- vystačí si s ní dva kamarádi, ale obstojí i při větším počtu dětí – skvělý parťák pro kluky i holky a jízda na ní je dětem naprosto přirozená

- pohyb na čerstvém vzduchu prospívá zdraví, a to jak fyzickému, tak psychickému – zvlášť v době mobilů, iPadů, tabletů nebo časté online výuky

- socializační aspekt – pro děti je důležité trávit čas ve skupině, s kamarády, a koloběžka může skvěle posloužit pro navázání nového přátelství

- je to ZÁBAVA

KOLOBĚŽKA KOSTKA STREET FUN KID (G5)

Koloběžka vyráběná v České republice, pro děti od 4 let, které si s ní zaručeně užijí spoustu skvělé zábavy. Postavena je na dvou stejně velkých 16tipalcových nafukovacích kolech, geometrie rámu je speciálně optimalizovaná pro malé jezdce.  Díky tomu je tato dětská koloběžka snadno ovladatelná, má výbornou stabilitu a perfektní jízdní vlastnosti.
Menší celková šířka koloběžky zamezuje riziku kontaktu nohy s rámem koloběžky a předchází tak zranění. Prodloužená délka nášlapu na 300 mm navíc umožňuje použití koloběžky pro větší děti. V neposlední řadě tato 16t” koloběžka pro děti disponuje výškově nastavitelnými řídítky, takže ji lze přesně uzpůsobit výšce malého koloběžkáře.

Dětská koloběžka KOSTKA STREET FUN KID je dostupná ve třech metalických odstínech, které rozzáří oči nejednomu dítěti.

Cena: 6 490,- Kč

KOLOBĚŽKA KOSTKA REBEL MAX KID (G5)

Dětská koloběžka s nafukovacími koly, který vyniká velmi nízkou hmotností, je výbornou volbou pro všechny malé uličnice a uličníky od 4 let. Váží pouhých 5,4 kilogramu, čímž se řadí k nejlehčím dětským koloběžkám, které jsou na trhu k dostání. A víte, co je nejlepší? Tato koloběžka se umí proměnit v koloběžku pro starší děti – když vaše ratolest povyroste, stačí přehodit řídítka do vyšší polohy. Rám z vysokopevnostní oceli a průmyslová ložiska dávají koloběžce dokonalé jízdní vlastnosti. Správný a bezpečný úchop řídítek zajistí gripy, které jsou stejně jako brzdové páky přesně uzpůsobeny velikosti dětské dlaně. Vězte, že tuto prémiovou českou dětskou koloběžku si zamilujete vy i vaše děti.

Cena: 8 490,- Kč

ODRÁŽEDLO KOSTKA RUN – pro děti od 3 let

Odrážedlo je určeno pro nejmenší děti, které se tak velmi snadno učí držet rovnováhu při jízdě bez opory pomocných koleček. Je to vhodný prostředek pro nácvik jízdy před usednutím na dětský bicykl. Odrážedlo je vybaveno zadní brzdou.

Cena: 2 990,- Kč