The Artisan vítá jaro novými specialitami

07.04.2022 \\ Podniky

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, zpestřil své menu o jarní speciality a hostům v rámci nedělních brunchů nabídne nové pokrmy plné čerstvé zeleniny, bylinek a domácích ingrediencí. V dubnu se pak hosté mohou těšit na speciální velikonoční brunch, který proběhne 17. a 18. dubna. Nebude chybět doprovodný program pro děti, malování velikonočních kraslic a živé hudební vystoupení.

Příchod jara je pro kuchaře obdobím plným bylinek, klíčků a jarní zeleniny. Všechny tyto čerstvé a svěží suroviny mají své nezastupitelné místo také v restauraci The Artisan, a to včetně divokých bylinek a jedlých květů, které pokrmy nejen chuťově doladí, ale umocní i celkový gastronomický zážitek hostů.

„K mým nejoblíbenějším jarním surovinám patří jednoznačně mladý špenát, ředkvičky, rebarbora, hrášek, červená řepa, medvědí česnek nebo třeba kalec. Často také pracujeme s lístky a květy fialek, macešek, sedmikrásek, pampelišek, řebříčku, likve či ptačince, který se skvěle hodí k dezertům. Aromatický kopr zase výborně doplňuje chuť sladkovodních ryb,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Inspiraci bylinkami a jarní zeleninou tak ztělesňují jarní hity restaurace: kapří tatarák marinovaný v citronovém jogurtu a polévka v podobě svěžího hráškového krému či jehněčí kýta podávaná s medvědím česnekem a rozmarýnovou omáčkou. Chybět nebude ani proslulý široký výběr ryb z Kalendovy Chabrybárny, kterému vévodí okoun servírovaný s kroupy a červenou řepou zakapaný domácím koprovým olejem. Jako dezert si hosté mohou dopřát domácí mechový dort se špenátem a červenou řepou nebo rebarborové muffiny z ječmene.

Kromě jarních specialit bude na hosty během Velikonoc čekat kuřecí supreme s hráškem, holandskou omáčkou a medvědím česnekem, milovníci vegetariánské kuchyně jistě ocení svěží salát z mladého špenátu s nakládaným sýrem a ředkvičkami.

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz nebo na facebookové stránce pražského hotelu Marriott a restaurace The Artisan.