Po Londýně a Berlíně přijela celosvětová kampaň Zachraňme Půdu do Prahy

30.03.2022 \\ Magazín

Světoznámý guru a duchovní vůdce Sadhguru se vydal na 30 000 km dlouhou cestu na motorce po Evropě, Blízkém východě a Indii, aby podpořil změny v politice a zvýšil celosvětové povědomí o zdraví půdy. Cílem této jízdy je šířit poselství o tom, že půda ve světě se znehodnocuje - „vymírá". Po dvoudenní zastávce v Berlíně dorazil Sadhguru poslední březnovou sobotu v rámci hnutí Zachraňme půdu (Save Soil) do Prahy.

Jasným cílem hnutí Zachraňme půdu je prosadit ve 193 státech světa takové změny v národní politice, které povedou ke zvýšení a udržení obsahu organických látek v půdě, minimálně na úroveň 3-6  %. V souladu s těmito cíli se Sadhguru setkal na indickém velvyslanectví v Praze s náměstkyní ministra životního prostředí a náměstkem ministra zemědělství České republiky a představil jim návrh globální politiky a příručku řešení.

Úvodní video:

Příručka byla vytvořena po konzultaci se špičkovými vědci s ohledem na zeměpisnou šířku, klima, ekonomické podmínky a tradiční zemědělské postupy v daném regionu. V odpovědi na otázku, jak náročná je změna předpisů, když půdu drží velké korporace, Sadhguru ujistil, že změna politiky je v takovém kontextu ve skutečnosti mnohem snazší, protože se neobjevují citlivé otázky obživy a korporace lze řešit jako podnikatelské subjekty.

Sadhguru se vydal na svou první veřejnou akci do Top Hotelu Praha a na pódiu se k němu připojili herečka a zpěvačka Olga Lounová a matematik Karel Janeček. Před dvoutisícovým publikem složeným z místních nadšenců a příznivců diskutovali o hnutí Zachraňme půdu a zkoumali souvislosti mezi matematikou a mystikou. Když se ho jeden z posluchačů zeptal na neštěstí války, Sadhguru mu vysvětlil, že pokud my, jako jednotlivé lidské bytosti nezajistíme, aby naše vlastní mysl byla mírumilovná, nemůžeme usilovat o to, abychom přinesli na planetu mír. Největší potřebu naší doby Sadhguru popsal jako společnou akci za záchranu půdy, která je nejen ekologickým počinem, ale také obrovskou příležitostí pro lidstvo, aby se spojilo v jednotnou sílu.

Více informací: www.savesoil.org

Fotogalerie