V Nemocnici Na Bulovce byly pokřtěny kalendáře krásných sestřiček i mužů

12.11.2017 \\ Magazín

V Nemocnici Na Bulovce se sešli kmotři a kmotřičky, aby pokřtili rovnou dva kalendáře, a to soutěže Muž roku a Batist Nej sestřička. Finalisté obou soutěží, kterým kdysi vdechnul život David Novotný, se sešli, aby rozptýlili dětské pacienty na chirurgii a udělali jim radost dárečky. Proč právě chirurgie? Odpověď je jednoduchá, právě na tomto oddělení totiž vítězka Batist Nej sestřička 2017 Martina Pěnkavová.

„Kolegyně v práci mi blahopřáli k vítězství a přejí si mít také takové veselé pracovní oblečení, jako mám já. I děti říkají, že chtějí být ošetřeni sestřičkou v blůze se žirafou. Tak snad se dočkáme toho, že veselé oblečení budou mít všichni zaměstnanci dětského oddělení,“ doufala Nej sestřička roku 2017.

A kdo dorazil? Moderátoři TV Prima Eva Perkausová a Miroslav Šimůnek, Muž roku 2017 Matyáš Hložek, který zavzpomínal, když i on jako dítě musel být v nemocnici. „Jsem rád, že můžu alespoň trošku udělat radost a zvednout náladu dětem, když tady musí ležet. Já když jako kluk ležel ve špitále, tak za mnou chodila akorát rodina. A jestli mi přinesli nějakou hračku? To musel být asi nějaký plyšák. Myslím, že to byl takový bílý plyšový medvídek. A mám pocit, že ho ještě někde doma mám. Máma sice už něco vyhodila, ale oblíbené hračky jsem si schoval a mám je na chalupě,“ smál se věčný kluk Matyáš.

Muzikálový zpěvák Peter Pecha obdarovával malé pacienty za muzikál Rocky. Rozdával trička a hrnky s logem zmíněného muzikálu, který se už opět bude hrát: „Rád rozdávám dárky a ještě jsem radši, když vidím, jakou radost z toho děti mají. Tahle akce je pro mě trochu svátek, protože teď denně zkoušíme Rockyho a na nic víc nemám čas. Přípravy jsou opravdu hodně intenzivní, ale je to fajn,“ potěšeně vyprávěl Peter Pecha, jeden z představitelů muzikálového Rockyho.

Přišla i seriálová sestřička zpěvačka a herečka Anna Slováčková. Hraje v Ordinace v Růžové zahradě ne zrovna úplně příjemnou sestřičku Radku, ale kam se bude její role rozvíjet, zatím nemá tušení. „Je to hezký pocit, když víte, že vaše návštěva a dárky udělají dětem radost. Nevím, jaké to je ležet v nemocnici, nikdy jsem v nemocnici nemusela zůstat, bohudík. Protože, co se týká doktorů, tak mě vždycky jako malou holku chytil hysterák. Pamatuji si, že asi ve třech letech jsem se křečovitě držela zábradlí a naši mně tahali za nohy a nemohli mně dostat k lékaři. Pak se to zlomilo a začalo mně to zajímat. Dokonce táta chtěl, abych šla studovat medicínu. Jenže já nemůžu vidět cizí krev, dělá se mi zle. Práce zdravotníku je obrovsky náročná a opravdu hodně si vážím,“ uvedla Anička Slováčková.

Samotného křtu kalendářů se zúčastnila i ředitelka Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská, generální ředitel Batist Medical a.s. Tomáš Mertlík, 3. Muž roku Mikuláš Focko, náměstek ministra zdravotnictví Ing. Petr Landa či herečka Michaela Dolinová.

„Pověsím si ho na ledničku, teď ale nevím, jak to projde u manžela, když tam budou viset ti pěkní kluci z Muže roku. Zase ale mám dvě dcery a ty to určitě ocení,“ smála se Míša Dolinová. A co bude prvním záznamem v kalendáři na rok 2018? „Určitě tam nejprve napíšu březnový termín hor v Itálii. Pak tam hned napíšu termíny přestavení Trapas nepřežiju! s Ladislavem Ondřejem. Pak tam dodám večerní představení. No a u toho si budu prohlížet fotografie ze soutěže Davida Novotného a těšit se na další ročník.“

Generální ředitel Batist Medical a.s. Tomáš Mertlík dodává: „Tady jsme svědky něčeho krásného, kde jsme rádi jako firma, že můžeme pomáhat v rámci projektu Nej sestřička. Sestřičky jsou důležitým článkem mezi pacientem a lékaři“.

Do dalšího ročníku soutěže Muž roku a Batist Nej sestřička se už nyní můžete přihlásit pomocí formulářů na www.muzroku.cz a www.nejsestricka.cz.

Zdroj: David Novotný

Fotogalerie