Šestnáctiletý Jakub Menšík zabojoval ve finále na Australian Open jako lev

04.02.2022 \\ Sport

Letošní ročník tenisového turnaje Australian Open byl svědkem mimořádně napínavého finále také v juniorské kategorii. O svůj zatím největší titul v kariéře hrál jeden z velkých současných talentů nejen českého tenisu, šestnáctiletý Jakub Menšík. V nervy drásajícím souboji se utkal s turnajovou jedničkou Američanem Brunem Kuzuharou, jehož v loňském roce porazil na US Open. Svou nebývalou bojovností ukázal, proč je prostějovský svěřenec považován za jednu z nadějí domácího bílého sportu.

Ve velmi vyrovnaném souboji vyhrál první set Kuzuhara 7:6, druhý set se stejným výsledkem ovládl Jakub Menšík. V podobném duchu se odehrával i třetí set, kde však za stavu 5:6 při vlastním servisu začaly hru Jakuba Menšíka limitovat silné křeče stehenních svalů. Navzdory velkým bolestem se Menšík nevzdal a snažil se bojovat s maximálním nasazením až do konce hry. S velkým přemáháním dohrál poslední dva míčky, ale vzhledem ke stupňujícím se křečím musel přenechat vítěznou trofej americkému hráči. Napínavý duel tak skončil s výsledkem 6:7, 7:6 a 5:7 pro Kuzuharu.

O mimořádnosti zápasu svědčí i to, že se žádné juniorské finále na tak prestižním turnaji dosud nehrálo celé 3 hodiny a 43 minut. Díky neuvěřitelnému nasazení, touze nevzdat se a odhodlání zvítězit se stal Jakub Menšík pro spoustu diváků a fanoušků tenisu tím skutečným vítězem.

Jakubovi Menšíkovi se účastí ve finále Australian Open splnil velký sportovní sen.
I když se po náročném finále nemohl zúčastnit slavnostního ceremoniálu a tiskové konference, poblahopřál alespoň na dálku svému soupeři k vítězství a poděkoval nejen své rodině a týmu, ale také organizátorům a všem fanouškům, kteří mu drželi palce.

Finále na Australian Open je pro Jakuba Menšíka bezesporu nejen jeho velkým osobním úspěchem, ale také příslibem budoucích mimořádných tenisových výsledků pro Českou republiku.

Další informace najdete na www.mensikjakub.com a na IG @mensik.jakub.

Fotogalerie