Lynette Noniová: Ranhojička - Královna rebelů

04.01.2022 \\ Knihy/Výstavy

Mnohým zachránila život, teď bude bojovat o ten svůj. První díl napínavé fantasy série je na pultech knihkupectví.

Už deset let přežívá sedmnáctiletá ranhojička Kiva v nechvalně proslulé věznici Zalindov. Když přivezou těžce nemocnou královnu rebelů, dostane nelehký úkol – udržet ji na živu, aby mohla podstoupit zkoušky utrpením, určené těm nejnebezpečnějším zločincům. Musí přežít mučení vzduchem, ohněm, vodou a zemí, což se zatím nikomu nepodařilo.

Ve stejné době dostane Kiva šifrovaný vzkaz od své rodiny: „Nenech ji zemřít. Už jdeme.“ Dívka si uvědomuje, že zkoušky by nemocnou královnu zabily, a tak se nabídne, že je podstoupí místo ní. Pokud uspěje, budou obě svobodné. Kiva má strach z nejisté budoucnosti. Spánek jí ruší i epidemie, která se šíří věznicí, a také Jaren - nový vězeň, jehož přítomnost je pro ni důležitější, než si dokáže přiznat…

Žánr YA fantasy

Překladatel Pavla Kubešová

Nakladatelství Fragment

Autorka Lynette Noniová po univerzitním studiu žurnalistiky, akademického psaní a sociálních věd se vydala do světa beletrie. Nyní je spisovatelkou na plný úvazek a autorkou bestsellerové fantasy série pro mládež The Medoran Chronicles a druhé nejprodávanější a oceňované série s názvem Whisper. Lynette získala cenu ABIA za nejlepší dětskou knihu roku 2019 pro malé nakladatele spolu s cenou Gold Inky Award 2019 (jediné australské knižní ocenění literatury pro teenagery). V současné době spolupracuje na projektu se Sarah J. Maasovou, autorkou bestsellerové série Skleněný trůn.