Kalendář Chrti v nouzi pomůže spolku, který pomáhá ze všech sil

06.11.2017 \\ Magazín

Míša Salačová, Fotograf Vladimír KIVA Novotný a Tawan se rozhodli pomoci spolku Chrti v nouzi, aby jej podpořili a vytvořili kalendář společně se zachráněnými nosany, tedy adoptovanými chrty.

Němá tvář si nemůže zvolit svou cestu životem, jaká bude a kam bude směřovat. Má ji danou osudem, tedy člověkem. Pokud se narodí jako chrt v nádherné zemi jako je Irsko, je jeho osud už dopředu znám.

Narodí se, vyrůstá na venkově, kde se o něj starají a po roce života začíná jeho poslední krátká a rychlá část života. Greyhound, tedy chrt, je trénován pro závody. A pokud už nestačí konkurenci, jeho cesta je pomalu u konce. Grey se dožívá 13-14 let, v Irsku 3 až 4 roky a je "spotřebním zbožím”.

Kalendář se bude křtít 9. 11. 2017 v prostorách Tawanu v hotelu Barceló v Brně a pokřtí jej společně s kmotrou kalendáře Monikou Bagárovou i Míša Salačová. Součástí křtu bude také prodejní výstava fotoobrazů z fotografií z kalendáře a fotografií které se do něj nevešly, protože rok má jen 12 měsíců. KIVA je skvělý fotograf a fotografií se povedlo spoustu i díky profesionálnímu přístupu Míši Salačové.

Kalendář bude k zakoupení od 9. 11. 2017 v Tawanu na Šilingrově náměstí 2 a v květinovém studiu AMMI na Lesné, ul. Nejedlého 1.

Velké poděkování patří partnerům akce, kteří podpoří křest kalendáře.

Cukrárna Aida Brno za mini zákusky, Mama Cupcakes Maky za makronky a dorty, květinovému studiu AMMI za květinovou výzdobu, restauraci La Bouchée a Mikro farmě za raut, Lahůdka Brno za kanapky, firmě Legaraf za fotobrazy, Vinému sklípku u Kořénků s.r.o. za víno a Cool Brno Blog.

Fotogalerie