Zpěvák Hynek Tomm oslavil 15 let působení v hudební branži

29.10.2017 \\ Magazín

Naprosto vyprodané divadlo ABC v Praze bylo svědkem oslavy patnáctiletého výročí zpěváka Hynka Tomma. Slavnostní atmosféru celého galakoncertu umocnil hudební doprovod skvostného orchestru Golden Big Band Prague s dirigentem Petrem Sovičem. Příjemným večerem provázel známý moderátor Petr Jančařík, s nímž romantického tenora pojí letité přátelství. "Vlastně jsme se seznámili v začátcích Hynkovy kariéry", vybavil si Jančařík a dodal: "Takže je svým způsobem logické, že jsem právě dnes tady."

V nabitém programu se střídali gratulanti, z nichž mnozí si s Hynkem Tommem zazpívali duet. Jako například Bouhuš Matuš, Ellen Lenská nebo Valerie Zawadská. Protože se Hynek Tomm dlouhá léta přátelil také s herečkou Květou Fialovou, která v divadle ABC působila, nechyběla na koncertě dojemná vzpomínka na tuto nedávno zesnulou herečku. Hynek Tomm neopomenul píseň, kterou zpívali spolu, pak krátce poděkoval za možnost patřit mezi její přátele. Píseň a upřímná slova vyvolaly dlouhotrvající potlesk vestoje. Mezi hosty slavnostního koncertu se objevili také Jiří Štědroň, Jaroslav Suchánek, Uršula Kluková, Michaela Dolinová nebo Petr Zvěřina. Překvapení oslavenci způsobila vědma Helen Stanku se svou věštbou. Naštěstí byla pozitivní, Hynka Tomma čeká spoustu radostné práce.

A jako na správné oslavě nechyběl ani oslavný dort. „Byla jsem pobídnuta k zapálení rachejtle, protože všichni předpokládali, že jako kuřačka disponuji zapalovačem a umím to s ním“, vysvětlujte Valérie Zawadská, proč se chopila zapalování rachejtle právě ona. Hynek Tomm k tomu ale s úsměvem dodal: "S Valérií se přátelíme dvanáct let, nazpívali jsme spolu dva duety, logicky musela být zlatým hřebem večera."

Po skončení koncertu na publikum a hosty čekal velký raut, který zajistil pořadatel galakoncertu, Jarda Pilnaj. "Co by to bylo za oslavu bez toho, aby lidi dostali možnost si popovídat u dobrého jídla, vínka nebo drinku míchaného se slivovicí Fleret? Vždycky, když pořádám koncert, jde mi o to, aby byli spokojení nejen interpreti, ale také publikum. A tohle setkání po koncertě k tomu přece patří..."

I když galakoncert sklidil ovace, Hynek Tomm na vavřínech neusíná. Čeká ho řada koncertů, v nejbližší době především adventní. "Rád bych lidi pozval do divadla Rokoko, kde vystupuji 26. 11. nebo 15.12. na koncert Vánoční pohlazení v Divadle Karla Hackera, či 17.12. do Divadla Radka Brzobohatého. Kromě toho chystám velký koncert v divadle Hybernia, opět s orchestrem Petra Soviče. Pracuji také na svém novém CD a projektu s názvem Canta Italiano.“

Na video z koncertu se můžete podívat zde:

Zdroj: Kloboukfilm

Fotogalerie