Solný květ v dárkové krabičce od Natural Mallorca

02.11.2021 \\ Produkty

Solný květ Natural Mallorca v keramické dóze a panenský olivový olej AZADA v krásné dřevěné krabičce je ideálním dárkem pro každého gurmána.

V této krásné dárkové sadě najdete keramickou dózu plnou nejvzácnější soli – Solného květu z Mallorky 100 g a Bio panenský olivový olej s chutí bazalky, rozmarýnu, česneku, citronu nebo pomeranče.

Každou dřevěnou krabičku Vám ručně a s láskou zabalíme, aby Váš dárek byl originální a udělal obdarovanému radost. Navíc jsme s naším truhlářem vytvořili krabičku tak, aby se dala dále použít, například k uchovávání koření.

Cena dárkové krabičky: 899 Kč

Výjimečná, unikátní, úžasná. Tak by šla popsat tato sůl pocházející z panensky čistého prostředí Malorky, která se kromě jiného může pochlubit jedním z nejčistších moří ve Středozemí. Právě v oblasti chráněného přírodního parku Salinas d´Es Trenc na Mallorce mají obrovské zkušenosti s ručním sběrem flor de sal, tedy solného květu – a umí jej dokonale ochutit třeba citrony nebo bylinkami.

Flor de Sal d' Es Trenc – patří mezi nejkvalitnější sůl na světě. Sbírá se od května do září, kdy jsou klimatické podmínky kolem zdejších salin, tedy solných kanálů, nejlepší: ranní mlhy, hřejivé slunce i osvěžující vítr způsobují, že se na hladině tvoří solné krystalky, jakýsi tenký solný led. Ten se ručně sbírá do proutěných košů a pak se na slunci nechává uschnout, tak vznikají typické vločky této oblíbené mořské soli. Panenská mallorská sůl je tak 100% přírodní, nerafinovaná a oproti běžné mořské soli obsahuje kromě jiného až 20x více hořčíku. Najdete v ní na 80 minerálních a stopových prvků, obsah samotného chloridu sodného je však velmi nízký – díky těmto unikátním vlastnostem je FLOR DE SAL D’ES TRENC vhodná i pro osoby s vysokým krevním tlakem nebo jinými kardiovaskulárními problémy.

Unikátní přírodní podmínky spolu se zkušeností mallorských solařů v celé chráněné krajinné oblasti vytvořili nejen dokonalý mikro ekosystém, ale také dokonalou sůl, která je díky svým vlastnostem ceněná nejlepšími šéfkuchaři a gurmány po celém světě. Ne nadarmo se jí přezdívá také Kaviár mezi solemi! Díky absenci jakýchkoliv přídatných látek zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmů.

Jak úžasná kombinace panenského olivového oleje a čerstvé bazalky!! 

Panenský olivový olej lisovaný za studena, se získává z oliv nejkvalitnějšího druhu Arbequina a lisuje se společně se sladkou bazalkou. Olej pochází z organické produkce a je zásadně v Bio kvalitě.  Spojení oliv a bazalky vytváří přirozeně osvěžující olej jemné chuti. Tento čistý, krásně hustý, zelený olivový olej je perfektní na rajčata, mozzarellu, čerstvě vařené fettucciny, nebo do polévky z mořských plodů apod. 

Doporučujeme: do polévky z rajčat a do Boloňské omáčky.

Více informací ke všem produktům najdete na stránkách www.naturalmallorca.cz, kompletní nabídku solí kuchyňských i koupelových, další solné kosmetiky i tradičních mallorských ručně vyráběných solniček a oleje značky AZADA najdete na stránkách eshop.naturalmallorca.cz.