Lavi dorazí do kin se svým Fylmem Vyšehrad na jaře

02.11.2021 \\ Film/TV

Julius „Lavi“ Lavický, fotbalista, který uchvátil před pár lety onlinový svět, se na jaře konečně dostaví na filmové hřiště se svým plnohodnotným a plnokrevným Fylmem. Snímek Vyšehrad: Fylm představí opět Jakuba Štáfka jako nezaměnitelného Laviho, Jakuba Prachaře jako jeho agenta Jardu a Šárku Vaculíkovou jako Laviho „duty free“ partnerku Lucii. Diváci se však mohou těšit také na celou plejádu hvězd hereckých, ale i sportovních. Chybí snad jen Jarda Jágr…

Po obrovském úspěchu seriálu, který tvůrci nabídli letos v létě divákům ve speciálním střihu jako Vyšehrad: Seryjál, se v polovině dubna příštího roku dostane do kin konečně
i Vyšehrad: Fylm. Bývalého hráče pražské Sparty opět nezaměnitelně ztvárnil Jakub Štáfek. „Lavi je i ve filmu stejný jako v seriálu. Sledujeme ale, jak se mu daří dál. Chce se polepšit, dostat se výš, vidíme i do jeho rodinného života, ve kterém se objeví například i  dítě. Lavi roste s námi se všemi, ale stejně je to pořád ten dement, jak ho diváci znají,“  vysvětlil Jakub Štáfek, který se postavil tentokrát také za kameru jako režisér spolu s Martinem Koppem. Producentský post zase sdílí se Ctiborem Poubou a Janem Kallistou.

Už nyní, půl roku před premiérou, tvůrci přicházejí s teaserem, který musel být pro svou explicitnost několikrát přestřihán. Odhaluje ale už některá sportovní jména, která diváci ve Fylmu uvidí. „Když mi Kuba Štáfek říkal, že bude natáčet celovečerní film, a že bych tam mohl dělat nějaké křoví, tak jsem měl radost. Měl jsem rád seriál Vyšehrad a byla velká škoda, že to skončilo,“ svěřil se nejlepší fotbalista České republiky z let 1996 a 1999 Patrik Berger. Podobně nabídku zahrát si ve filmu vnímal Vladimír Šmicer. „Ty historky, které byly v seriálu, byly dost reálné. Sledovali jsme to a moc nás to bavilo. Takže jsme rádi přijeli na natáčení filmu. Kuba hraje Laviho skvěle, je vidět, že to z něj jde úplně samo,“ dodal první český vítěz Ligy mistrů UEFA z roku 2005 a Fotbalista roku 2008.

Laviho agent Jarda alias Jakub Prachař ve Fylmu představí i své filmové rodiče Ivanu Chýlkovou a Davida Prachaře. FK Slavoj Vyšehrad dál nenapodobitelně prezentují Ondřej Pavelka a Jiří Ployhar. Nesmí chybět ani Laviho máma Věra Hlaváčková. V nových rolích se objeví Jaroslav Plesl, David Novotný či Miroslav Hanuš. Sportovní oblast pak zastoupí například ještě Jan Koller, Roman Bednář, Václav Kadlec nebo Ondřej Pavelec.

Film Vyšehrad vznikl v produkci Gangbang production a natáčel se v létě a na podzim roku 2020. Do kin doputuje pravděpodobně 14. dubna 2021, kam jej doprovodí společnost Bioscop.

O filmu:

Po úspěšném onlinovém seriálu přichází postava Laviho v novém kabátě celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. A to jak na poli scénáře, režie, kamery, produkce, tak i na poli hereckého obsazení. Lavi je pořád stejný, jen mu život přináší nová dobrodružství a mnohá překvapení, která z něj dělají ještě dospělejšího Laviho. Třeba dítě.

Obsazení:

Lavi: Jakub Štáfek

Jarda: Jakub Prachař

Král: Ondřej Pavelka

Žloutek: Jiří Ployhar

Lucie: Šárka Vaculíková

Laviho máma: Věra Hlaváčková

Bosák: Jaromír Bosák

Alena: Veronika Khek Kubařová

Miloš: David Prachař

Ilona: Ivana Chýlková

Igor: Jaroslav Plesl

Oto: David Novotný

Sudí: Ladislav Hampl

Štáb:

Režie: Martin Kopp, Jakub Štáfek

Scénář: Tomáš Vávra

Kamera: Jan Filip

Architekt: Pavel Kout

Kostýmy: Kateřina Konečná

Masky: Ivo Strangmüller

Střih: Tomáš Klímek

Hudba: Vojtěch Záveský

Zvuk: Jan Paul

Producenti: Ctibor Pouba, Jakub Štáfek, Jan Kallista

Žánr: Komedie

Premiéra: 14.dubna 2022

Distributor: Bioscop

Fotogalerie