Miss Spergerová: Bála jsem se, že mě lidé za zvětšení prsou odsoudí

31.10.2021 \\ Rozhovory

V roce 2019 vyhrála Denisa Spergerová Miss Czech Republic, přesto sama se sebou nebyla spokojená. Rozhodnutí zvětšit si prsa padlo o pár měsíců později, nebylo však snadné. Bála se, že si na ni budou lidé ukazovat a odsuzovat. Dnes ale nelituje i proto, že zvolila implantáty Motiva.

Deniso, jak dlouho jste se rozhodovala, jestli na zvětšení prsou půjdete?

Docela dlouho. A musím přiznat, že to nebylo úplně moje rozhodnutí. Spíš mi hodně lidí říkalo, abych do toho šla. Bála jsem se, že mě lidé budou odsuzovat. Nakonec jsem ale šla na konzultaci, kam mě doprovodila i moje maminka. Chtěla si také všechno poslechnout.

Jak to probíhalo?

Skvěle! Paní doktorka mi poradila, jakou velikost implantátů bych měla zvolit. Určuje se to podle toho, jak je člověk vysoký a tak dále. Zkrátka aby prsa seděla ke zbytku postavy. Nakonec jsme se tedy dohodly, že dáme 340 ml, což pro některé lidi může být hodně. Měla jsem take troche starch, ale paní doktorka mi půjčila 3D brýle. Mohla jsem se podívat, jak asi budu vypadat. Moc se mi to zalíbilo.

Bála jste se bolesti?

Ano. Šla jsem do toho těsně před Vánoci, když jsem se vrátila z Miss World. A dnes jsem řáda, že jsem operaci podstoupila v zimě, kdy jsem mohla nosit svetry a nic nebylo vidět. První tři dny byla bolest velká, nemohla jsem se ani zvednout z postele, pomáhala mi maminka nebo přítel.

Kdy byla bolest nejhorší?
Když jsem sundala stahovací podprsenku, abych se šla třeba vykoupat. Jak se prsa uvolnila, bolelo to opravdu hodně. Bylo to nepříjemné, ale na druhou stranu se to dalo vydržet.

Asi jste měla výhodu, že jste po operaci nebyla sama, že?
Určitě. Člověk by na to neměl být sám, protože spoustu věcí nezvládne. Nebyla jsem třeba schopna umýt si vlasy, protože jsem nemohla zvednout ruce. Je to take dost o trpělivosti. A samozřejmě podpoře okolí.

Vy jste byla na operaci na konci prosince. Kdy jste byla v pořádku?

V únoru už bylo vše úplně v pohodě. Postupně jsem se vracela do normálního života. Ale pořád jsem se bála, aby se neobjevil nějaký problem, takže jsem se snažila nepřepínat a nezatěžovat. Teď už mě to ale samozřejmě nijak neomezuje.

Doporučila byste operaci dalším dívkám?

Určitě bych zákrok doporučila. Pokud o tom ti lidé dlouho přemýšlí, tak ať do toho jdou.

Fotogalerie